112 Suomi hätäpuhelusovellus

112 Suomi -Täsmäapua koko Suomessa

112-101

 

Uusi mobiilisovellus helpottaa avunsaantia hätätilanteessa. Älypuhelimiin ladattavan 112 Suomi -sovelluksen kautta voi soittaa hätäpuhelun, jonka aikana sovellus välittää soittajan sijaintitiedot automaattisesti hätäkeskukseen.

Hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen käyttöä.

Erityisen hyödyllinen sovellus on paikoissa, joissa tarkan sijainnin määrittäminen on hankalaa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi caravan-alueet saaristossa ja muut paikat, joita ihminen ei tunne. Nieminen Hätäkeskuslaitokselta. On yleistä etteivät hätäkeskukseen soittavat tiedä missä ovat. Pitkillä maantietaipaleilla tuleekin harvoin seurattua minkä kunnan alueella kulloinkin on. Onnettomuuspaikan määrittämiseen kuluu usein paljon turhaa aikaa.

Tarkkaa satelliittipaikannusta

Hätäkeskuspäivystäjä käyttää kaikkia mahdollisia keinoja paikan selvittämiseen. Joskus se kestää minuutteja, joskus se voi kestää vielä pidempään. Mobiilisovellus tulee siis todelliseen tarpeeseen. Jo pitkään käytössä ollut matkapuhelimen hätäpaikannus on edelleen olemassa, mutta sovellus antaa satelliittipaikannuksen avulla huomattavasti tarkemmat sijaintitiedot kuin matkapuhelimen hätäpaikannus. 112 Suomi –sovellus pystyy ilmoittamaan käyttäjän sijainnin jopa kymmenien metrien tarkkuudella.

Ilmainen ohjelma

Sovellus on kehitetty yhteistyössä Hätäkeskuslaitoksen kanssa. Ohjeman voi ladata ilmaiseksi Android- iPhone- ja Windows-puhelimiin.

Ohjelma ladataan kuten muutkin aplikaatiot. Androidiin Google Playstä, iPhoneen App Storesta ja Windowsiin Wondows Phonesta. Ohjelman voi myös ladata Digitan kotisivuilta: digita.fi/112suomi.

2 kommenttia artikkeliin ”112 Suomi hätäpuhelusovellus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s