Mapitare karttaohjelma

6/2015

Suomalainen Mapitare-karttasovellus

Mapitare on maasto-meri- ja kiinteistökarttasovellus älypuhelimeen ja tablettiin (Android ja Apple). Vektorikartat sisältävät ajantasaista karttatietoa useista eri lähteistä. Kartata ladataan tabletiklle tai älypuhelimeen, eikä käyttööntarvita internet-yhteyttä. Suomen kattavat kartta-aineistot ladataan kerralla puhelimeen, eikä sen jälkeen enää olla riippuvaisia internet-yhteydestä. Kartalla voidaan tehdä paikkahakuja, mitata etäisyyksiä ja tallentaa pisteitä ja reittejä offline-tilassa.

Mapitare_01

Navigointi offline-tilassa on nopeampaa, säästää sähköä ja onnistuu myös syrjäseudulla, jossa on heikko kenttä. Laitteeseen voi ladata kerralla koko Suomen tarkimmat mahdolliset kartta-aineistot. Yhdistelmäkartta sisältää ajantasaista aineistoa eri viranomaisilta ja julkiselta palvelusektorilta. Kartoille voi tallentaa myös omia kohteita, alueita sekä reittejä. Näitä toimintoja voisivat helposti hyödyntää esimerkiksi matkailuajoneuvon vuokraajat, jotka tarjoavat asiakkailleen valmiita reittiehdotuksia.

Käyttäjäkohtainen

Kartasto on kertamaksullinen. Aineistoa päivitetään päätelaitteeseen noin 4 kertaa vuodessa. Ohjelma on käyttäjäkohtainen, ei laitekohtainen. Kartat voi ladata siis useammalle laitteelle, esimerkiksi puhelimeen ja tablettiin.

Maasto ja Meri

Mapitaresta on saatavana kaksi eri versiota, maasto ja meri. Maastoversion hinta on kertakorvauksena 19,90. Maastokartta kattaa koko Suomen. Merikarttaversio sisältää myös maastokartat, joista on usein hyötyä rannikon lähellä navigoitaessa.

Mapitare_02

Merikartan kertakorvaus on 39,90. Molempien karttaversioiden käyttöoikeus on elinikäinen. Käyttäjäkohtainen oikeus ei ole sidottu yhtyeen laitteeseen.

Paljon tietoa eri lähteistä

Maastokartalla on Maanmittauslaitoksen maastotietokanta, paikannimirekisteri tiestöosoitteineen, väylät ja venereitit sekä Liikenneviraston digiroad. Lisäksi kartalla on OpenStreetMap-kelkkareitit, Metsähallituksen moottorikelkkareitit, rakennukset ja rakennelmat,
retki- ja venesatamat ja LIPAS-liikuntapaikat sekä
ajokaivot karavaanareille.

Metsästäjille tarpeellinen lisätieto on kiinteistöjen rajat ja tunnukset sekä peltolohkorekisterin- ja tunnukset, 20 euron vuosimaksulla (tällä hetkellä Android-laitteisiin).

Mapitare Meri-versiossa on kaikkien edellä mainittujen tietojen lisäksi meri- ja sisävesiaineistot
(Primar, S57/ENC + KATISKA).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s