Pitkäniemi SFC

SF-Caravan Härmänseutu on majoittunut Pitkäniemeen, samaisen Lestijärven rannalle kuin SF-Caravan Kuturanta. Sijainti sopii pohjois-eteläsuunnassa matkaaville yöpymispaikaksi.

PitkaniemiSFC_x.jpg

Lepikosta leiriksi

20130718_Pitkaniemi-106.jpgPitkäniemi on ollut Härmanseudun yhdistyksellä vuodesta 1991. Alue on toiminnassa vain kesäaikaan, koska lämmin vesi puuttuu toistaiseksi talvella, kertoo Yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Välimäki. Mahdollista on että joskus vielä siirrytään ympärivuotiseen toimintaan.

20130718_Pitkaniemi-106.jpgPitkäniemen alue oli vuokrattaessa umpeen kasvanutta peltosarkaa mutta töitä tehtiin iloisella yhteistyöllä. Alueen ensimmäiset rakennukset olivat puucee ja telttasauna. Nyt Pitkäniemessä on vaunualueena harvakseltaan koivua kasvava tasainen nurmikkoalue. Sähköpaikkoja on 40 ja ne ovat nurmikentän reunustoilla.

Pitkaniemi-01.jpgKeskellä nurmikenttää on tilava lasten leikkialue leikkimökkeineen, liukumäkineen ja keinuineen. Vaijeriliukuradalla tullaan puusta alas toiselle puolelle leikkikenttää.

Pitkaniemi-04.jpgAikuisemmalle väelle on hirsisen toimistorakennuksen vieressä tanssilato ja mölyareena ulkopeleihin.

20130718_Pitkaniemi-108.jpg

 

Pitkaniemi-03.jpgRannemmassa on tilava grillimaja, jonne mahtuu istumaan 15-20 henkeä.

Järvelle

20130718_Pitkaniemi-116.jpgMatalalla ja kivisellä Lestijärvellä on pituutta noin kuusi kilometriä. Veneretken voi tehdä laavusaarelle tai vaikkapa vastarannan Kuturantaan, joka on SF-C Keski-Pohjanmaan alue. Järven länsireunalle laskee pieni melontaankin sopiva Pappilanjoki, joka virtailee Lestijärven kirkon ohi. Lähin kauppa löytyy samalta kirkonkylältä.

Höyrylässä hyvät löylyt

Pitkaniemi-02.jpgRantasauna Höyrylä on uudehko ja siistissä kunnossa. Saunan edessä on kivien päälle rakennettu tukeva puulaituri. Rannassa toisaalla on oma alue veneille. Uimaranta on hiekkapohjainen. Sauna sisältyy kesällä aluemaksuun päivittäin. Rannassa on myös savusauna joka lämmitetään kolme kertaa kesässä, Juhannuksena, Savusaunatreffeillä ja venetsialaisissa, kertoo Pentti.20130718_Pitkaniemi-118.jpg

Omatoimialueena saunan lämmityksestä huolehtivat vieraat itse taikka paikalla olevat kausipaikkalaiset. Myös matkustajailmoituksen täyttö ja maksaminen pankkisiirrolla hoidetaan omatoimisesti, mikäli isäntää ei ole paikalla.

20130718_Pitkaniemi-109.jpg

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s