Merihelmi Camping Pohjanlahden rannalla

Merihelmi Camping sijaitsee Iin kunnan pohjoispäässä. Iin silloilta tulee matkaa n. 25 kilometriä, Oulusta 70 km. Alue sijaitsee meren rannalla aivan nelostien varrella ja sinne on nopea poiketa kun ajellee Lapinreissulla Pohjanlahtea seurailevaa päätietä.

Caravan-alue meren rannassa.

Caravan-alueen erottaa meren ulapasta vain kapea männikkökaistale. Se suojaa Ruotsin suunnalta puhaltavilta länsituulilta peittämättä kuitenkaan hienoa merimaisemaa.

Matkailuajoneuvopaikkoja alueella on 30, joista 25 sähköllä. Osa paikoista on avoimella kentällä, osa puuston suojassa. Kaikki matkailuajoneuvopaikat ovat kovapohjaisella hiekkamaalla.

Merihelmen siistin huoltorakennuksen sisääntulopuolella on toimisto. Talvisaikaan paikalla tiskin takana ei päivystetä, mutta majoittuminen hoituu soittamalla ovesta löytyvään numeroon. Keskellä rakennusta meren puolelta löytyvät siistit WC- ja suihkutilat.

Toisessa päässä rakennusta on tilava ja moderni tilaussauna. Kesällä on käytettävissä myös rantasauna. Keittiössä on hyvä varustelu, myös pyykinpesukone. Huoltorakennuksessa on myös kemssantyhjennys ja pihalla ajokaivo.

Merihelmi Campingissa on aivan rannan tuntumassa kolmen suora rantamökkejä joiden terassilta on suora merinäkymä. Mökeissä on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö sekä WC ja suihku. Näiden lisäksi löytyy seitsemän kahden hengen leirintämökkiä. Rantamökkien takana on kolme talviasuttavaa kuuden hengen rivitaloa, jokaisessa oma sauna ja terassi.

Tekemistä pihalla ja meren jäällä

Leirintäalueen keskellä on lasten leikkipaikka. Liukumäki ja kiipeilyteline toimivat talvellakin.

Hienon hiekkarannan äärellä on lasiseinin suojattu grillipaikka sekä avokatos, joka on pääosin käytössä kesäaikaan.

Rannasta on hyvä lähteä meren jäälle suksimaan tai moottorikelkkailemaan. Aurinkoisena päivänä jäällä näkeekin usein väkeä kalastamassa ja pilkkimässä.

Valmiiseen pöytään

Jos kokkaaminen ei kiinnosta, löytyy leirintäalueen vierestä Maisemaravintola Merihelmi, joka avattiin uudistettuna lokakuussa 2020. Ravintolassa on tarjolla lounaspöytä maanantaista perjantaihin sekä a´la carte-annoksia. Viikonloppuisin voi poiketa brunssille. Ruokien raaka-aineet, poron- ja lampaanlihaa sekä naudanliha ja kala toimitetaan lähiseudulta.

Merihelmi Klubi tulee järjestämään pop- ja rock-tapahtumia. Samassa kiinteistössä sijaitsevat galleria- ja liiketilat on remontoitu loppuvuoden 2020 aikana mm. matkamuisto ja lahjatavaramyymälän käyttöön.

Historiallinen Iin markkinapaikka

Rannikolla ajellessa tai vaikkapa kauppareissun yhteydessä kannattaa poiketa Iin Wanhassa Haminassa joka oli 1300-luvulla tärkeä markkinapaikka mm. lohelle, tervalle ja turkiksille. Kulttuurimaisematien varrella on useita vanhoja rakennuksia.

Kirkon likeltä löytyy markkinapiha-alue, kesäisin avoinna oleva kotiseutumuseo sekä Huilingin kesäteatteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s