RENKAAT NETISTÄ

 

Matkailuajoneuvon renkaiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti

03_KnausSkyT500.jpg

Matkailuajoneuvoissa renkaat ovat erilaisessa käytössä kuin tavallisissa henkilöautoissa. Ympärivuotisessa käytössä on Suomessa parempi olla kaksi rengassarjaa. Rengasostoksille joutuu säännöllisin väliajoin jommankumman näistä uusimiseksi.

02_Nexxo_t690S.jpg

Useimmiten matkailuajoneuvot ovat kausiluontoisessa käytössä ja ajokilometreistä suurin osa kertyy juuri kesäkäytössä. Toisille kilometrejä kertyy vähemmän perheen omassa lomakäytössä, kun taas osa ajoneuvoista palvelee pitkin kesää esimerkiksi vuokrakäytössä ja ajomäärät voivat reissujen pituuksista riippuen olla hyvinkin runsaita. Loman sujuvuuden varmistamiseksi renkaiden kunnosta on muistettava pitää huolta säännöllisesti.

Käyttämätönkin rengas vanhenee

20150719_Nost_Mob-1140.jpg

Vaikka matkailuauto tai -vaunu olisikin kilometrien puolesta kevyessä käytössä, aika kuitenkin vaikuttaa renkaan ominaisuuksiin vuosien vieriessä. Renkaiden arvioidaan säilyttävän alkuperäiset ominaisuutensa noin viiden vuoden ajan, mikäli niitä säilytetään oikein kun ne eivät ole käytössä.

avh_1.jpg

Yli kymmenen vuoden ikäisten renkaiden on arvioitu ominaisuuksien puolesta joutavan jo kierrätykseen.

Renkaat online-kaupasta

Esprit_01.jpg

Nykyisin rengashankintoja tehdään yhä enenevissä määrin netin rengasliikkeistä. Nettimyynnin runsaan kasvun johdosta valikoima on moninkertaistunut. Suomalaiselle on nykyisin helppoa ja nopeaa hankkia tietty rengasmalli ja -koko suoraan kotiovelle toimitettuna. Netin rengasliikkeistä löytää nopeasti myös asuntoautoihin soveltuvat tarvittavan kantavuuden omaavat renkaat. Osoitteesta http://www.rengas-online.com voit nopeasti vertailla erimerkkisiä rengaspaketteja ja tilata mieleiset haluamaasi osoitteeseen. Toimitus tapahtuu keskimäärin neljässä työpäivässä kotiosoitteeseen tai vaikkapa haluamaasi asennusliikkeeseen. 20150409_Volvo6x6-120.jpg

Vähintään kahden renkaan toimitus on maksuton.Rengas-online.com on Euroopan suurin online-rengaskauppa, jonka tuotevalikoima kattaa tuhansia renkaita ja vanteita.

Oikean renkaan valinta

HymerMLT4x4_03.jpgKuinka sitten valita oikeat renkaat asuntoautoon tai -vaunuun? Aivan kuten henkilöautoissakin, rengastesteihin on aina hyvä lähteä tutustumaan ennen hankintaa. Matkailuajoneuvoista erityisesti autot vaativat renkaalta paljon suuren massansa johdosta. On hyvä pitää mielessä että renkaan valinnalla on suuri vaikutus auton ajettavuuteen ja erityisesti sen hallintaan ääritilanteissa. Täydessä lastissa olevan matkailuauton on tärkeää säilyttää turvalliset ajo-ominaisuudet perheen lomamatkalla. Edullinen hankintahinta ei välttämättä ole se paras valintakriteeri, vaikkakin viime vuosina testeissä on nähty myös edullisempia renkaita aivan kärkisijojen tuntumassa.

 

avh_2.jpg

Yleisesti oikean kantavuuden ja ominaisuudet renkaat löytyvät pakettiautoihin suunnitelluista C-luokan renkaista, mutta markkinoilta löytyy myös muutamia matkailuautokäyttöön suunniteltuja renkaita. Myös vanteiden osalta riittävään kantavuuteen tulee kiinnittää huomiota. 140920_LahtiCaravan-1203.jpg

Matkailuvaunujen renkailta ei vaadita aivan vastaavia kantavuusluokituksia kuin matkailuautoissa. Silti niiden kunnosta on muistettava pitää huolta. Myös matkailuvaunun renkaiden kunto vaikuttaa suoraan yhdistelmän ajettavuuteen ja sen käytökseen ääritilanteissa. Sekä matkailuauton että -vaunun kohdalla on tärkeää tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti sekä samalla tehdä renkaisiin silmämääräinen tarkistus.

20150719_Nost_Mob-1107.jpg

Mikäli ajoneuvo ei ole talvikuukausina käytössä, on sen oikeaoppiseen säilytykseen tärkeää kiinnittää huomiota myös renkaiden osalta. Talviseisotuksen ajaksi alle voi vaihtaa esimerkiksi vanhan kuluneen rengassarjan ja varastoida hyväkuntoiset renkaat varastoon säältä suojaan käyttöiän maksimoimista ajatellen.

20130814_Dethleffs Magir EW-116.jpg