Tornio Camping ja Haparanda Caravan

Camping Tornio

Camping Tornio löytyy Pohjanlahteen laskeva Torniojoen suistoalueelta pienestä saaresta nimeltään Karjamätäs.

Paikka on luonnonläheinen, vaikka ollaankin lähellä kaupunkia. Lähimpään supermarkettiin on matkaa alle kaksi kilometriä. Tornion keskustaan, joka sijaitsee myös saaressa, tulee matkaa viitisen kilometriä.

CampingTornio_04.jpgLeirintäalueella on kokoa 5,5 hehtaaria. Osittain puiden varjostamalle nurmialueelle mahtuu telttailu- ja vaunupaikkoja, 15 leirintämökkiä sekä kuuden hengen talvi-asuttavia huviloita. Huoltorakennus keskellä aluetta on juuri uudistettu. Kesäaikaan käytössä on suihkut, vessat, keittopakka ja pesukone kuivausrumpuineen.CampingTornio_02.jpg

Caravan-alueella on 60 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa sekä sähköttömällä alueella lisäpaikkoja 25:lle. Sähköistetyt paikat ovat nurmikentällä mutta murskepohjaisia. Näistä paikoista aurataan talvisaikaan vain osa.CampingTornio_01.jpg

Camping Tornio toimiikin talvisaikaan puolella teholla. Saarelle tulevan sillan pielessä seisova toimisto- ja kahvilarakennus on toiminnassa vain toukokuun alkupuolelta elokuun loppuun. Talviajaksi toimisto kahviloineen suljetaan mutta alue on karavaanarien käytössä.CampingTornio_03.jpg

Huoltotilana on talvella kaikki tarpeelliset toiminnot sisällään pitävä pieni rakennus. Sieltä löytyy yksi vessa, yksi suihku sekä tiskipaikka, vesipiste ja kemssantyhjennys.

Leirintäalueen sauna ei talvella ole käytössä. Jos oikein kova hinku on löylyihin, voi majoittua leveästi ympärivuotiseen huvilaan. Niiden varustukseen kuuluu oma sauna!

 

 

Haparanda Caravan joen vastarannalla

HaparandaCarvan_01.jpgToinen mahdollinen paikka yöpymiseen on vastarannalla, Haaparannan puolella. Aivan keskustan tuntumasta löytyy River Motell & Vandrarhem. Motellissa on 23 huonetta, keittomahdollisuus ja sauna. Motellin yhteydessä uudehko caravan-alue, jossa on 43 matkailuajoneuvopaikkaa aivan Torniojoen rannalla.HaparandaCarvan_02.jpgRiverMotelCaravan.jpgKaravaanareille rakennettiin viime kesän aikana uusi toimisto- ja huoltorakennus. Alueella on WIFI-yhteys.

HaparandaCarvan_04.jpg

 

Ostospaikat ja ravintolat löytyvät aivan välittömästä läheisyydestä. Lähimpänä paikan oma River Restaurant. Haaparannan kuntakeskuksessa ei ole paljoakaan asukkaita, vain viitisentuhatta. Keskustassa käydään ostoksilla melko laajalta alueelta. Siksi myymälävalikoima on melkoisen hyvä. Ja Systembolagetissa käyvät suomalaisetkin, Oulua ja Rovaniemeä myöten.