Svanen Jousen Camping

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Svanen Joutsen Camping on rauhallinen kahden tähden leirintäalue Pietarsaaressa pohjoispuolella, Luodonjärven rannalla. Kaupungin keskustassa on mukava poiketa vaikkapa polkupyörällä. Matkaa sinne on n. neljä kilometriä.

.

.

.

Uutena yrittäjänä yhdistys

Svanen Campingin eli Joutsenen Leirintäalueen omistaa Pietarsaaren kunta mutta sitä hoidetaan yrittäjävetoisesti. Tänä vuonna alueen otti hoitoonsa paikallinen yhdistys. Jakobstadsnejdens Diabetiker eli Pietarsaarenseudun Diabetes jatkaa leirintäalueen toimintaa samaan malliin kuin tähänkin asti, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tom Enlund. Edellinen yrittäjäpariskunta ehti tehdä alueella kovasti kunnostus ja maalaustöitä.  

.

.

.

Caravan-alue, mökkejä ja telttailua

Kaikenlaista kunnostusta alueella kuitenkin riittää. Onhan alueella mökkejäkin yhteensä 28 kappaletta. Osa mökeistä on vanhoja idyllisiä hirsirakennuksia punamullan värisine hirsiseinineen ja valkeine ikkunaluukkuineen. Leirintämökit ovat uudempia mutta väritys sama punavalkoinen.

.

.

.

Matkailuajoneuvoille on laajat nurmikentät. Paisteen ja mieltymyksien mukaan voi valita paikan auringosta tai koivujen katveesta. Pohjoistuulilta suojaa vankka kuusikko alueen laidalla. Leirintäalueen laajat nurmikentät on hoidettu hyvin.

Huoltorakennus alueen laidalla on uudempaa tyyliä. Sieltä löytyvät vessat ja suihkut sekä pyykinpesutila. Toisessa huoltorakennuksessa lähellä rantaa on keittiötilat ja tiskialtaat. Vieressä ulkona voi valmistaa grilliruokaa. Toinen grillipaikka löytyy lähempää vaunualuetta.

.

.

.

.

Rantasauna ja uimaranta

Joutsenen ranta on suojaisalla Luodonjärven lahdekkeella. Majoitushintaa sisältyy päivittäin sauna yleisillä vuoroilla. Muina aikoina saunan voi vuokrata perhesaunaksi tai vaikkapa kymmenen hengen ryhmälle koko illaksi. Rantasaunan edustalla on uimalaituri.

.

.

Rannan lähellä on telttailualue sekä lasten leikkipaikka, jossa on suuri hiekkalaatikko sekä keinut ja kiikkulaudat.

.

.

.

Ulkoliikuntaa

Portilla on toimisto ja kahvio, joka on auki kesäaikaan päivittäin aamu yhdeksästä ilta yhdeksään. Kahvion vieressä on minigolf-rata sekä kaksi beachvolley-kenttää, jotka ovat leirintäalueen aitojen ulkopuolella ja muidenkin kuin yöpyjien käytössä. Helteestä huolimatta kentällä käytiinkin kovia lentisotteluita.

.

.

Leirintäalueen vieressä toimii Botnia Canoe, josta voi vuokrata yksikkö- ja kaksikkokajakkeja. Rannassa on vartavasten melontaa varten rakennettu turvalliset laiturit.

.

.

.

.

Joutsenen rannasta vie kapean salmen yli kävelysilta veden itärannalle. Josta löytyy vuonna 1811 rakennettu Runebergin tupa. Tässä kalastus- ja metsästysmökissä runoilija vietti monet kesät lapsena. Tuvalta voi jatkaa kävelyretkelle Luodonjärven rantatietä seuraillen. Pietarsaaren kaupungille saavutaan reilun kolmen kilometrin kävelyn jälkeen.

.

.

Diabetesyhdistys hoidossa on nykyisin myös Pietarsaaren vanhassa satamassa sijaitseva Fanta Sea, kertoo diabetesyhdistyksen Tom. Maauimalaa ja vapaa-ajan toimintapuistoa voisi kutsua vesileikkipuistoksi. Fanta Seassa lämpiää kesäaikaan  kaksi uutta 20 hengen saunaa. Matkaa toimintapuistoon on Joutsenesta kolmisen kilometriä. Fanta Sean yhteydessä toimii myös vanha leirintäalue.

.

.

Katso: Pietarsaari, Nanooq