Orisberg

Raamattuseuran pieni leirintäalue

01a_Orisberg.jpgOrisberg on Kansan Raamattuseuran kristillinen leirintäalue Pohjanmaan Isossakyrössä. Alue sijaitsee kaukana pääteistä hiljaisella maaseudulla. Kyltti portilla kehottaakin ottamaan muut huomioon niin että ”loman ja levon rauha säilyy kaikilla”

01b_OrisbergAlue sijaitsee entisen Orisbergin kartanon mailla. Paikan historia alkaa vuodesta 1676, kun paikalle perustettiin rautaruukki. Kartano oli myös merkittävä hengellisen elämän keskus. Ruukille rakennettiin oma kirkko sekä kartanon koulu, jonne varakkaammat lähettivät lapsiaan pitkienkin matkojen päästä. Kansakouluja kun ei vielä ollut.

03_Orisberg.jpg

Kansan Raamattuseuran Kristillinen loma- ja kurssikeskus aloitti alueella vuonna 1976.

Kartanomiljöössä

Alueen toimisto sijaitsee vanhassa hirsirakennuksessa, jossa toimii myös kesäkahvila.

20190626_Orisberg-10021900-luvun alussa rakennettu päärakennus soveltuu hyvin perhejuhlien ja kokousten pitopaikaksi. Tilaa on noin 70 ruokailijalle. Ravitsemis- ja majoitustoiminnasta vastaa Orisbergin kappelin kannatusyhdistys ry. Isossakyrössä toimii myös kotiseutumuseo jossa on 12 rakennusta.

”Vanhanajan” perusleirintäalue

02b_Orisberg.jpgOrisbergin leirintäalue on perinteinen telttailualue ilman uusia hienouksia. Sen sijaan on tarjolla rauhallista luontoa. Sähköistettyjä matkailuautopaikkoja on muutama.

20190626_Orisberg-1028 Alueella on 14 leirintämökkiä sekä telttapaikkoja. Pikkuhuvilassa on olohuone, makuuhuone, keittiö, wc, sauna, suihku, pyykinpesukone, ja keittiö varusteineen.

20190626_Orisberg-1031

Perushuoltotiloina on grilli- ja ruokailukatos jossa on myös tiskauspaikka. Alueelta löytyy myös sauna ja takkatupa.

20190626_Orisberg-1033.jpg

 

Alueella on myös eläimiä, toki aidan takana.

04_Orisberg.jpg

Kesäkaudella alueella järjestetään monipuolista ohjelamaa ja kursseja. Kaikille avoimet kesäkirkot ovat sunnuntaisin klo 13.00.

20190626_Orisberg-1017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s