Harriniva

Muonion Harrinivalla monipuolista ohjelmatarjontaa

Muonionjoki on Euroopan pisin vapaana virtaava joki.

Harrinivan  Lomakeskus sijaitsee joen rannalla pari kilometriä Muonion kirkolta etelään. Se on toiminnassa lähes ympäri vuoden, paitsi touko- ja lokakuussa.

Edellisen kerran vierailimme Harrinivassa Juhannuksena. Sillon olivat paikat täynnä matkailujoneuvoja ja rannassa roihusi illalla mahtava kokko.

Nautimme hienosta Aurora Wellness saunaosastosta ja kylvimme rannassa lämpimässä porealtaassa, jääkylmän muonionjoen kuohuessa vieressämme. Saunaosasto porealtaineen on tilattavissa myös talvisaikaan, kertoo Joonas Saarinen.

Caravan-paikkoja myös talvella

Tällä kertaa olemme liikkeellä talvella ja matkailuajoneuvopaikolla on hiljaista. Harrinivan caravan-alue onkin täysipainoisesti käytössä vain kesäkuukausina mutta talvellakin leiriytyminen onnistuu. Kannattaa soittaa etukäteen, neuvoo Joonas. Pihalla saattaa olla menossa talviaktiviteetteja.

Caravan-alueella on sähköistettyjä vaunupaikkoja muutamia vuosia sitten tehdyn lisäyksen jälkeen 32. Vanhemmat ajoneuvopaikat ovat rannassa kosken tuntumassa.

Uusia paikkoja on pengerretty ylös rinteeseen. Alueella on kesäkeittiö, WC:t ja suihkut. Rannassa on tilava kota grillaamiseen ja illanviettoon.

Joen rannasta löytyy leirintämökkejä sekä uudempia isompia mökkejä, joissa on oma keittiö ja sauna.

Hotelli ja mökkikylä

Harrinivan pääpaino on hotelli- ja mökkimajoituksessa. Harriniva hotellin 64 huonetta tarjoavat majoitusta jokaiseen makuun. Huoneita löytyy pienemmästä kahden hengen huoneesta aina saunalliseen sviittiin saakka. Harrinivan ravintola on 230-paikkainen.

Nimi Harriniva Hotels & Safaris kertoo että tärkeä osa toimintaa on erilaiset ohjelmapalvelut. Tarjolla on husky-, poro- ja moottorikelkkasafareita sekä monia muita aktiviteetteja kiuten lumikenkäretkiä ja mikroautoilua Muoniojoen jäälle auratulla radalla.

Järjestettyä tai omatoimista ulkoilua

Varmaankin tunnetuimpia Harrinivan safareista ovat koiravaljakkoretket. Koiratarhasta löytyy viitisensataa haukkuja. Kesällä vieraillessamme koirat olivat lomalla ja pitivät meteliä vain ruoka-aikana. Talvella huskyt suorastaan kiljuvat innosta kun tietävät pääsevänsä vetämään rekeä. Ne nimittäin tykkäävät siitä hommastaa!

Rekiretkiä on monen mittaisia. 12 kilomerin mittaisella erämaaretkellä tutustutaan Torassiepin koiratarhaan, joka on samaa yritystä Harrinivan ja Galdotievan kanssa. Torassieppiin järjestetään myös moottorikelkkalla lounasretkiä. Samalla vieraillaan yhdellä Suomen vanhimmiista porotiloista.

Myös useamman vuorokauden retket ovat mahdollisia, esimerkiksi Pallas-Yllästunturien maisemiin.

Harrinivan ympäristössä on hyvät mahdollisuudet myös omatoimiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on laajalti hiihto- ja lumikenkäilymaastoja. Olostunturin laskettelukeskukseen on matkaa muutama kilometri.

Kirkolla käymään

Kylän keskustan nähtävvyksiä on  vanha puukirkko vuodelta 1817. Rakennus säästyi jostain syystä Lapin sodassa, mutta sisäosat hävitettiin. Muonion keskustan tuntumassa on  luontotalo Kiela.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s