Vuohimäki Sun Camping

Savonlinna keskusta tuntumassa

Vuohimäki_02b.jpgVuohimäki Campingin on Savonlinna seudun leirintäalueista lähin. Keskusta on käytännössä viereisellä saarella parin sillan takana.

Savonlinnan Vuohimäki on saanut nimensä alueella toimineesta Vuohimäen kartanosta.

Savonlinna_140708_ (204).JPG

Leirintäalueen toimistona ja kahvilana toimi pitkään kartanon suuri historiallinen puurakennus, jossa asui aikanaan mm. kirjailijamme Joel Lehtonen. Rakennuksen alue lohkaistiin erilleen ja leirintäalueelle tehtiin uusi oma sisäänkäynti.

sun-1.jpg

Sun Camping-ketjua

Nykyisin Vuohimäen leirintäaluetta hoitaa Sun Camping-ketju, joka osti vuonna 2010 konkurssiin menneeltä Lomaliitolta sen liiketoiminnan. Vuonna 2015 Sun Camping allekirjoitti pitkän 15 vuoden vuokrasopimuksen Savonlinnan kaupungin kanssa. Se teki kannattavaksi suurempien uudistusten tekemisen alueelle, kertoo Sun Campingin Jarmo Ikäheimonen.

Vuohimäki_01b.jpgPortille kohosikin pian moderni päärakennus.

Vuohimäki_03.jpgVastaanoton lisäksi rakennuksesta löytyy kahvilan terasseineen.

20170712_Vuohimaki-1008.jpgMuut huoltorakennukset ovat eri puolilla laajaa leirintäaluetta. Ylemmän kentän läheltä löytyvät vessat ja suihkut. Huoltorakennuksessa on myös kemiallisen vessan tyhjentämiseen oma huone sekä pyykkäystilat ja kuivaushuone.

20170712_Vuohimaki-1034.jpgAlarinteessä lähempänä rantaa, mistä löytyy myös telttailualue, on suuremmat vessa- ja suihkutilat sekä keittiöt ja ruokailutilat. Keittiössä on useita sähköliesiä ja tiskipöytiä. Ruokailupuolella on useampia puisia pöytiä ja penkkejä.

20170712_Vuohimaki-1027.jpgTelttailualueen ja vaunupaikkojen välimaastossa on tilava grillikatos.

Vuohimäki toimii ympärivuotisesti mutta talvella koko laajaa aluetta ei kannata aurata. Siksi uuden toimistorakennuksen viereen portin lähelle on kohoamassa uusi huoltorakennus (kuva 7/2017). 20170712_Vuohimaki-1019.jpgSeinät on pystytetty ja talo on vesikatossa. Sisustustyöt valmistuvat kevääksi 2019, laskeskelee Jarmo.

sun-1.jpg

Ilmainen aamusauna

Vuohimäki_01a.jpgLeirintäalueen rinne laskee allas Pullinlahden rantaan, pieneen Saimaan vesistön lahdelmaan. Veneelläkin täältä pääsisi kätevästi kaupungin keskustan ytimeen, kauppatorin rantaan.

20170712_Vuohimaki-1041.jpgLeirintäalueen hiekkarannalla on lasten leikkipaikka sekä tietenkin rantasaunat.

Vuohimäki_04a.jpgIlmaiset löylyt aamusaunassa kuuluvat leirintämaksun. Illalla saunat ovat maksullisia tilaussaunoja. Pullinlahden ranta on melko matala ja turvallinen lapsille. Matalassa lahdessa vesikin lämpiää nopeammin kuin Saimaan suurilla selillä.

sun-1.jpg

Avara leirintäalue

20170712_Vuohimaki-1025.jpgVuohimäki on melko laaja alue. Pinta-alaa on yli viisi hehtaaria. Rinne viettää loivasti rantaa kohden. Rinne laskee mukavasti ilta-auringon suuntaan. Puustoa on harvennettu roimasti mutta suojaa on vielä tarvitseville.

Vuohimäki_02a.jpgPengerretyn rinteen vaunupaikkoja ja tiestöä on tasattu. Uuden toimiston läheisyyteen on tehty uusia matkailuajoneuvopaikkoja. Kaikille paikoille on nyt helpompi ajaa.

Vuohimäki_x.jpgVuohimäellä on myös muutamia mukavia leirintämökkejä neljälle ja kuudelle hengelle. Vuohimäen kävijämäärät ovat lisääntyneet uudistusten myötä, kertoo alueella huoltomiehenä pitkään toiminut Ismo Kosonen.

20170712_Vuohimaki-1005.jpgMerkittävä osa vierailijoista tulee Keski-Euroopasta. Eurooppalaiset ovat kiitelleet Suomen turvallisuutta, tuumii Ismo. Tämä asiahan on kansainvälissä matkailualan kyselyissäkin todettu.

sun-1.jpg

Lyhyt matka keskustaan

Vuohimäen sijainti on hyvä karavaanarille, joka on tutustumassa Savonlinnan keskustaan tai on vierailemassa Oopperajuhlilla. Matkaa keskustaan kertyy vain kuusi kilometriä ja se taittuu mukavasti polkupyörällä – tai miksei vaikka meloen!

20170712_Vuohimaki-1006.jpg

 

Leirintäalueen naapurista löytyy Vuohimäen ratsastuskoulu.

Savonlinna_140708_ (274)

 

20170712_Vuohimaki-1044.jpg

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Vuohimäki Sun Camping

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s