Hymer ML-T 580 Mercedes Benz 4 x 4

Jos metsään haluat mennä nyt…

 

HymerMLT4x4_01

Nelivetoinen Sprinter on malliltaan jo muutaman vuoden ikäinen mutta uutuus Hymerillä. Nelivetomallit ML-T 560 ja 580 esiteltiin tammikuussa 2015 Stuttgartin messuilla. Myös kevytrakenteinen GRP-lattia on melko uusi. Keveys on tervetullutta raskaalle 4-vetoalustalle.

RM_ML-t 580 Mercedes_MJ15_OK

Hymer ML-T 560:ssa poikittainen takavuode ja koeajamassamme 580:ssa erillisvuoteet takana.

Tehokas neliveto

HymerMLT4x4_04

Neliveto on oikeasti tarkoitettu jos ei nyt maastoon niin ainakin huonoille metsäteille ja sorapinnalle. Maavara on 13 senttiä korkeampi kuin tavallisessa Sprintterissä. Maasto-ominaisuudet ovat paremmat kun monessa citymaasturissa, jotka ovatkin usein vain nelivedolla varustettuja farmariautoja. Normaalisti Sprinter on takavetoinen. Etuveto kytketään sähköisesti päälle kojelaudasta. Voimansiirto etu- taka-akselilla on suhteessa 35:65.

20150511_HymerMLT4x4-1473500 tuhannen kilon painoisella autolla kannattaa pysyä kuitenkin kantavalla metsätiellä. Pehmeämpi pinta, hiekka, paksu lumi tai muta vaatisi leveämmät renkaat. Sprinttereihin on rakennettu maailmalla järeitä maastorenkaita ja lukkoperiä.

Koeajoautossa on tehokkaampi Mercedes Benz 316 CDI-moottori. Nelisylinterisessä 2143 cm3 turbodieselissä on tehoa 163 hevosvoimaa, kun vakiomoottorissa on 129 hevosta. Tehokkaampi moottori kannattaa valita. Lisähintaakin tulee vain 1040 euroa.

Voimakas ulkonäkö

HymerMLT4x4_02

Auto on sopusuhtaisen mallinen vaikkakin selkeästi tavallista korkeampi. Koeajoauton ohjaamo on hyvin tumman harmaa, lähes musta. Tummaohjaamoinen auto on voimakkaan, melkeinpä aggressiivisen näköinen. Seinät, katto ja perä ovat alumiinipeltiä. Tukevat helmat ovat alumiiniprofiilia. ML-T 580 on ajateltu myös pienille metsäteille ja siksi auto ei ole kovin pitkä. Paino on myös haluttu pitää 3500 kiloissa, jolloin henkilöautokortti riittää. Tavallisella Sprinterin alustalla ML-T painaa 2970 kiloa, neliveto lisää painoa 150 kg. Autoa saa lisämaksusta myös 4200 kilon kokonaismassalla, jolloin tarvitaan C-luokan ajokortti.

HymerMLT4x4_03

Ainoa tyylirikko on oikeastaan tavalliset renkaat suurissa pyöräkoteloissa. Kokonaisuuteen istuisi suuremmat ja karkeakuvioiset maastorenkaat. Toki tästä seuraisi enemmän rengasmelua asfaltilla ja suurempi kulutus. Nelivedon kori on sama kuin takavetoisessa, vain 13 senttiä korkeammalla. Korkeuden huomaa hyvin myös ohjaamoon noustessaan. Ensimmäinen askelma on 52 sentin korkeudella. Oven reunassa olevat kahvat ovat tarpeen.

Sisällä on valoisaa

HymerMLT4x4_05

Autossa on suuret ikkunat olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneessa. Edessä on kaksi suurta kattoikkunaa ohjaamossa ja olohuoneessa. Makuutilan kattoluukku on kirkasta muovia, vessan valkoista.

20150511_HymerMLT4x4-189

 

Kaikki ikkunat ja kattoluukut ovat avattavia ja varustettu pimennysverhoilla ja hyttysverkoilla.

Asuinto-osan ulko-ovessa on vaakasuuntaan rullautuva hyttysverkko.

 

 

 

 

 

 

 

 

HymerMLT4x4_06

Takatalli on lähestulkoon valtava: 205 x 115-125 senttimetriä, korkeus on 125 – 130 cm. Molemmilla sivuilla on suuri ovi, 100x 121 cm ja 100 x 95 cm. Ovensuussa on sisävalo molemmilla puolilla. Takatallin sisällä on kaasupullokaappi ja etuseinällä viisi reunallista hyllyä. Kattoteline ei ole vakiovaruste.

Lisää vain hanki

Auto on täysin talvivalmis. Vesisäiliö ja harmaavesisäiliö on lämmitettävä ja eristetty. Säiliöt ovat auton pohjassa taka-akselin takana. Harmaavesisäiliön tyhjennysventtiili aukeaa ja sulkeutuu sähköllä. Tyhjennysputki on oikealla puolella taka-akselin takana. Harmaavesisäiliön koko on 100 litraa, makeavesisäiliön 120 litraa. Ajonaikana suositeltava vesimäärä on 20 litraa. Tällä pyritään pitämään auton kokonaispaino kurissa. Onhan nelivetoalusta tavallista painavampi.

HymerMLT4x4_07

Ulko-oven yläpuolella on paneeli, jossa on valaistuksen pääkatkaisija, säiliöiden nestemäärän tarkastus sekä uudenmallinen digitaalinen lämmityslaitteen käyttöpaneeli, vesipumpun ja lattialämmityksen katkaisijat. Valojen pääkatkaisijasta sammuu kaikki muut valot paitsi olohuoneen kattovalot ja ulkovalo. Niille on oma kytkin alhaalla oven vieressä ulkoaskelman kytkimen vieressä. Hyvässä paikassa kun tullaan iltahämärissä autolle.

Asunto-osaa lämmittää Trumaticin Combi 6 ilmakeskuslämmitys. Kuuden kilowatin kaasulämmityksen lisänä on 2 x 900 watin sähköpatruuna. Suuttimia on riittävästi. Ohjaamoon puhalletaan lämpöä molempien jalkatilaan.  Lisävarusteena on sähköinen lattialämmitys. Katossa ja seinissä on eristeenä 35 mm umpisoluista vaahdotettua uretaania, lattiassa 46 milliä.

Keittiö on pienehkö

20150511_HymerMLT4x4-152

Keittiössä on erinomainen valaistus ja lattiatilaa on reilusti. Tiskipöytä ei ole jättisuuri, 95 x 52 senttiä. Lisätasona on pöydän päässä ylöskäännettävä levy. Tiskipöytä on valkoista kovapintaista muovia.

20150511_HymerMLT4x4-156

Kolmiliekkisessä kaasuliedessä on piezo-sytytys. Pesuallas on melko suuri. Liedessä ja pesualtaassa on valkoinen lasikansi.

HymerMLT4x4_08

Tiskipöydässä on kolme suurta helppokäyttöistä alalaatikkoa. Alimmassa on roskis, ylimmässä muovinen lokerikko aterimille.  Yläkaapissa on yksi luukku mutta kaksi osastoa ja välihylly. Jääkaappi tiskipöydän vieressä on 142-litrainen Thetfortin jääkaappi, jossa on sisällä suuri pakastelokero. Jääkaappi toimii kaasulla, verkkovirralla ja 12 voltilla. Valinta on manuaalinen tai automaattinen.

HymerMLT4x4_08b

Liesituuletinta ei ole mutta keittiön suuri ikkuna on avattava ja käytävän katossa on kattoluukku, jossa on tehokas sähkötuuletin. Tuulettimen voi kytkeä puhaltamaan ulos tai sisään ja puhaltimen nopeus on säädettävä. Tuuletin vauhdittaa myös makuutilan ilmanvaihtoa.

Istuinryhmässä on hyvät tilat neljälle

HymerMLT4x4_09

Pienille metsäteillekin sopiva auto ei ole kovin pitkä eikä olohuone voi olla valtava. Olotila on kuitenkin avara neljälle hengelle. Oikealle seinälle ulko-oven etupuolelle ei ole yritetty ahtaa pientä sohvaa, mikä on hyvin yleinen puoli-integroiduissa autoissa.. Pöytä on suuri ja siinä on lisätaso, joka pyöräytetään esiin pöydän alta.

20150511_HymerMLT4x4-190

Pöydän pinta on valkoista lujaa muovia. Pöydän voi laskea alas lisävuoteeksi. Patja on lisävaruste.

HymerMLT4x4_10

TV-telineelle on lokero sohvan takana yläkaapissa ja katselu onnistuu vai ohjaamon istuimilta. Ohjaamossa on kankaiset pimennysverhot. Ikkunoissa ei ole lämpöverhoja mutta nekin saa lisävarusteena.

HymerMLT4x4_16

Ohjaamon istuinten yläpuolella on led-nauna antamassa epäsuoraa tunnelmavaloa. Letkuvartisissa valaisimissa on valkoinen lukuvalo ja sinen valo kartanlukuun ajonaikana.

20150511_HymerMLT4x4-188

Olohuoneessa on kolme yläkaappia ja ohjaamon yläpuolella reunallinen avohylly. Sohvan alla on lämmityslaite ja laturi.

Mukavat erillisvuoteet perässä

HymerMLT4x4_1120150511_HymerMLT4x4-168

 

Makuuhuone on korkean takatallin päällä. Takana on yläkaappeja yhteensä viisi, kolme perässä ja kaksi sivuseinillä. Takana on myös neljä reunallista avohyllyä. Vuoteiden päädyssä on led-lukuvalot ja siniset yövalot.

 

Pitkittäisien erillisvuoteiden välinen lattia on porrastettu ja nousu petiin käy helposti.

Vuoteissa on monivyöhykkeiset kylmävaahtopatjat joiden alla on hengittävät kennostot. Vuoteiden väliin saa lisälevyllä kolmannen vuoteen. Tällöin vuoteeseen noustaan pienillä tikkailla.

 

 

 

 

 

HymerMLT4x4_12

Vuoteiden jalkapäässä on vaatekaapit, joissa on sisävalot.

HymerMLT4x4_13

Oikeanpuoleisen henkarikaapin  käyttöä helpottaa ylöskippaava vuoteen pohjalevy. Makuuhuoneen etupuolella (kuvassa vasemmalla) on koko auton korkuinen 20 cm leveä vaatekaappi.

Hyvä pohjaratkaisu wc-tilassa

HymerMLT4x4_14

 

 

WC ei ole kovin suuri mutta järjestelyltään avara. Suihkutilan lattia on vessan käytössä silloin kun ei suihkutella. Suihkuovien ollessa suljettuna ei vesaan mahtuisikaan. Tämä ”yhteinen lattia” säästää tilaa asumisosaston puolelle.

HymerMLT4x4_15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suihkukaappi on riittävän suuri ja siinä on kunnolliset muoviset ovet alumiinikehyksillä. Koko suihkutila on valkoista lujitemuovia. Vessassa on ylä- ja alakaappi, suihkutilassa neljä seinälokeroa pesuaineille.

Jämäkkää menoa maantiellä

20150511_HymerMLT4x4-141

Näkyvyys ohjaamosta on erinomainen, Tuulilasi on paljon korkeampi kuin esimerkiksi Transitissa tai Ducatossa. Sähkösäätöiset peilit ovat hyvällä korkeudella. Niiden ohi näkee hyvin sivuille. Sivupeileissä on sähkölämmitys.

HymerMLT4x4_17

Ohjauspyörässä on korkeus- ja etäisyyssäädöt. Ns. monitoimiohjauspyörässä on radion, ajotietokoneen ja handsfree-puhelimen säätönäppäimet. Kaikkiin näppäimiin ylettyy irrottamatta käsiä ratista.

20150511_HymerMLT4x4-140

Liikkeellelähtöä helpottaa mäkilähtöavustaja. Moottori vääntää mukavasti pienilläkin kierroksilla. Tehoa tulee lisää kun kierrokset nousevat. Vaihteita on kuusi eteen. Hitaita maastovaihteita ei ole mutta ykkönen on aika pieni eli tiheävälitteinen.

Vakiomoottorina on 129-hevosvoimainen turbodiesel mutta koeajoauton vahvempi 163-hevosvoimainen kannattaa valita. Se kustantaa vain 1040 euroa lisää. Tehokkaimmassa versiossa on 190 hevosvoimaa. Sekään ei ole liikaa jos liikkuu paljon huonoilla teillä tai vetää raskaita kärryjä. Painoa V6 moottorista tulee kuitenkin 50 kg lisää.

20150511_HymerMLT4x4-139

Korkean auton odotti hieman vaappuvan ajon aikana mutta sitä ei Sprinter tee. Nelivedosta johtuen jousitus on napakampi kuin normaalissa pakettiautossa. Jyrkässä töyssyssä kovuuden huomaa mutta mutkaisella tiellä meno on vakaata. Ohjaus on tarkka ja ajaminen on saksalaisen jämptiä soratielläkin. Varusteina on ohjaamon ilmastointi, turvatyyny molemmille, keskuslukitus, sähköikkunat, ABS-jarrut, mäkilähtöavustin ja ESP.

Erähenkiselle perheelle

20150511_HymerMLT4x4-133

Hymer ML-T neliveto sopii luonnossaliikkujalle, kalastusta ja metsästystä harrastavalle tai työkäyttöön henkilölle joka joutuu ajamaan myös huonoilla tai auraamattomilla tiellä. Auto on pariskunnalla parhaimmillaan mutta myös kaksi lasta mahtuu mukaan.

Hymer ML-T 580 Mercedes Benz Sprinter neliveto.

Perusmallinhinta takavetoisena 72 400e. Nelivetomalli lisävarustein 89 800e.

Kokonaismassa 3500 kg, omamassa ajovalmiina, sis. kuljettajan 3202 kg, kokonaiskorkeus 290 cm, kokonaisleveys 222 cm, kokonaispituus 698 cm, istuinpaikat turvavöin 2 + 2, vuodepaikat 2 + 1 (+1 lisävaruste).

Koeajoauto Hymer Center Touring Camp Oy, Espoo Kehä III

Yksi kommentti artikkeliin ”Hymer ML-T 580 Mercedes Benz 4 x 4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s