Koivulehto SFC

Koivul-1025

Lappajärvi on tietyllä tavalla Suomen erikoisin järvi. Se on tekojärvi muttei ihmisen tekemä vaan meteoriitin. Tämän Suomen suurimman kraatterijärven rannalla majailee SF-Caravan Järviseutu.

Koivul-1006

SFC-Koivulehto sijaitsee Alajärvellä Lappajärven rannan eteläpäässä. Rantametsään on raivattu koivujen rytmittämä kenttä, joka on nurmikkoa ja soraa.

Koivul-1007

Alueen kaikki 52 vaunupaikkaa ovat sähköpaikkoja ”sinisellä pistorasialla”.

Koivul-1012

Aivan alueen vieressä on pienvenelaiturin ja veneluiskan. Koivulehto sopii hyvin siis kalastuksen ja vetouistelun harrastajille.

Koivul-1021

Portilla on toimistorakennus, jonka kesäkioski on myös venerannassa asioivien käytössä. Koivulehdolla on tavoitteena neuvotella  maat omistavan kunnan kanssa vuokrasopimus, johon sisältyisi venerannasta huolehtiminen?

Koivul-1020

Toimiston vieressä on roskikset ja harmaavedentyhjennys sekä juomavesiletku.

Siisti huoltorakennus

Koivul-1011

Alueen rannapuoleisessa  päässä on pieni mutta siisti vuonna 2000 valmistunut huoltorakennus, josta löytyvät WC:t sekä suihku- ja peseytymistilat.

Koivul-1022

Keittiössä on tiskauspaikka sekä kaikki ruoanvalmistuksessa tarvittavat välineet, myös mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Pyykinpesukin onnistuu. Rakennuksen takana on kemssan tyhjennyspaikka.

Koivul-1010

Huoltorakennuksen vieressä on viihtyisä ja hyvin siisti grillikota. Kotaan mahtuu parikymmentä henkeä. Polttopuut ovat sisällä penkin alla ja kuivia!

Koivul-1009

Koivulehdon leikkikenttä uudistettiin täysin vuonna 2012. Turvallisesti aitauksen sisällä on hiekkalaatikko, keinut ja tramppa.

Koivul-1008

Lapsille on myös polkuautoja, -traktoreita ja polkupyöriä, sekä pelivälineitä vapaasti käytettävissä.

Saunaan

Koivul-1016

Rantasaunassa on  yleiset vuorot päivittäin. Ne alkavat naisten vuorolla 18:00. Miesten vuoro alkaa 19:30. Pienen perhesaunan voi varata erikseen.

Koivul-1018

Koivul-1015

Saunasta pääsee uimaan. Ranta on sopivasti syvenevä ja lapsillekin sopiva. Rannassa on hiekkapohja.

Koivul-1013

Soutuvene pelastusliiveineen on kaikkien alueella yöpyjien vapaassa käytössä. Ranta on hyvin suojassa muilta tuulilta paitsi pohjoistuulelta, joka pääsee puhaltamaan koko Lappajärven pituudelta.

Nähtävyyksiä

Koivul-1024

Lappajärven rannalla muutaman kilometrin päässä caravan-alueelta länteen on korkea näkötorni, jonka juurella on Ateljee Autio.

Koivul-1027

Koivul-1030

Järven pohjoispäässä on terveyskylpylä Kivitippu sekä golfkenttä.

Koivul-1028

Kivitipun lähellä on pari mukavaa käsityö-, taide- ja matkamuistomyymälää.

Koivul-1002

Päätien 16 varrella Hoiskossa on Volcano Centre Tulivuorikeskus, jossa lattia tärisee ja geyssiiri ruiskii vettä. Kohteliaasti sanottuna hieman koominen spektaakkeli.

Koivul-1003

Alajärvellä on taiteilija Nelimarkan museo. Opasteet päätieltä (16).

Koivul-1004

Alajärvellä on myös suuri kirpputorihalli, jonka piha-aluella on lauantaisin ”peräkonttikirppis”.

Koivul-1017

Koivulehto SFC on pieni ja kodikas alue, jota hoidetaan ”kuin omaa”. Pienen alueen etuna on  se että paikat ehditään pitää kunnossa ja siistinä talkoovoimin.

Koivul-1019

Alueella on mukava ja ystävällinen tunnelma. Koivulehto sopii hyvin kaikenlaisille matkaajille, niin vanhemmille pariskunnille kuin lapsiperheillekin.

4 kommenttia artikkeliin ”Koivulehto SFC

 1. Kohta pari vuotta odottanut kotisivujen valmistumista? Kannattais hankkia joku joka osais ne tehdä. Ei ole kovin hyvää mainosta alueelle kun mitään ei tapahdu vain vuoden vanhoja tapahtumia.

  Tykkää

   • Varmasti saiskin tehtyä,mutta kun tekijä ei näköjään haluakaan saada sivuja kuntoon. En käsitä miksi ihmiset ottaa tehtäväkseen asioita joita ei sitten vaivaudu saattamaan loppuun.

    Tykkää

 2. Näyttää Koivulehdon sivut olevan perustiedoiltaan ihan kunnossa ja pyörivän WordPressin päällä. Skaalautuvat myös hyvin mobiililaitteelle, joka on minulle tärkeää kun en pidä tienpäällä läppäriä tms. mukana.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s