Vuokatinrinteet

Rinteet ja caravan-alue samaa yritystä

Vuo­ka­tin­rin­tei­den ca­ra­van-alue si­jait­see ai­van Vuo­ka­tin laskettelukeskuksen ytimessä. Kaikki rinnepalvelut ovat vieressä. Vuokatin päähissit eli Pohjoisrinteiden ala-asema on aidan toisella puolella.

.

.

Vuokatinrinteiden caravan-alue on nimensä mukaisesti yhtä rinteiden kanssa. Alue on auki ainoastaan talvisaikaan laskettelukaudella. Alue avataan lokakuun alussa ja suljetaan toukokuun puolessa välissä. Matkailuajoneuvopaikoen varaukset hoidetaan alueen vieressä olevassa toimistossa, missä hissiliputkin myydään. Rinteisiin lähtö on helppoa kun vaunulta pääsee suoraan päähisseille.

.

Avoimelta alueelta näkymä rinteisiin

Vuokatinrinteen caravan-paikat ovat tasaisella kentällä, jota ympäröi tukeva tuulilta suojaava männikkö. Itse alueella ei puita ole, mikä onkin talvella turvallisemmpaa. Vuokatin korkeudella puihin kertyy joskus runsaasti lunta, joka kevätauringossa alasromahtaessa voisi tehdä vaunulle pahaa jälkeä.

.

.

.

Vuokatinrinteillä on 50 sähkötolpalla varustettua paikkaa. Kaikissa sähkökaapeissa on kolmenapaiset pistokkeet. Isompi osa tonteista on kausipaikkoja. Lähinnä rinteitä olevia vieraspaikkoja on vain 15 ja varsinkin sesonkiaikoina ne saatetaan varata useita jo viikoja etukäteen.

Yhteistoiminta Vuokatinrinteiden kanssa näkyy myös alueen paikkatarjonnassa. Suurempien rinnekilpailujen aikana osa matkailuajoneuvopaikoista saatetaan tarvita kilpailijoiden huoltoajoneuvoille. Yöpymispaikkavaraus kannattaa siis aina tehdä ennakkoon.

.

.

Siistit huoltotilat löytyvät vaunualueen keskeltä höylähirsisetä rakennuksesta. Aiemmin huoltotiloja oli myös Rinneravintolan yhteydessä.

.

.

Saunoja on kaksi ja ne lämmmitetään perjantai- ja lauantai-iltaisin. Sesonkiaikoina löylyyn pääsee joka ilta. Muulloin voi viikolla varata tilaussaunan.

Huoltorakennuksessa on saunojen ja suohkujen lisäksi tiskauspaikka ja pyykinpesukoneet sekä vesipiste ja kemssan tyhjennys.

.

.

.

Vuokatinrinteiden sijainti on Vuokatin kolmesta caravan-alueesta eläväisin. Rinteiden keskusrakennus on aivan vieressä. Hissilippujen hankinta ja välineiden vuokraus onnistuu helposti. Rinnealueen suurin rinneravintola Á la Katti on samassa rakennuksessa lupunmyynnin kanssa. Ovet ovat avoinna samoihin aikoihin rinteiden kanssa. Ravintolan edustalla on laajat ulkoterassit auringon suuntaan. Terassilkla okin kevätauringon päivinä kuhinaa. Tarjolla on juomia, pikkupurtavaa, pizzoja ja  grilliannoksia sekä  á la carte-annoksia. Pizza- ja grilliannokset voi myös noutaa vaunulle.

.

.

.

Pidemmät illanistujaiset eivät Á la Katissa kuitenkaan onnistu. Rinteet suljetaan yleensä 19.00 ja ravintola puolta tuntia myöhemmin. Lähiseudultä löytyy kuitenkin kävelymatkankin päästä useita ravintolaoita sekä pizza- kabab-paikkoja, myös lounasta seisovasta päydästä. Sotkamon keskustaan on matkaa seitsemisen kilometriä.

.

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s