Lähilampi SFC – Luonnonrauhaa pääkaupunkiseudulla

Helsingin vilskeestä ei tarvitse ajaa kovinkaan pitkälle kun jo löytyy rauhallista luontoa. Lähilammelle rauhalliselle ja luonnonläheiselle caravan-alueelle on Helsingin keskustasta matkaa kolmisenkymmentä kilometriä. Lähilampi sijaitsee Nurmijärven Perttulassa sivutien päässä ja on kaupunkien ja teiden melun ulkopuolella. Vuonna 1980 perustettu alue on nykyisin tarkoitettu vain SF-Caravanin jäsenille.

Metsäisessä rinteessä on melko väljästi 120 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Alueen keskellä kimaltelee kaksi lampea, joista toinen kelpaa erinomaisesti uimiseenkin.

Suuremman lammen rannalla, Koppilaksi nimetyssä rakennuksessa on isännän toimisto, vessat ja takkatupa. Toisesta päässä Koppilaa saunotaan. Koppilan edustalla on mukava terassi. Lammen rannalta löytyy myös pieni keittiörakennus tiskialtaineen. Grillirakennuksia alueella on kaksi.

Vessoja löytyy laajalta alueella muultakin päärakennuksen lisäksi. Vuonna 2014 valmistui uusi huoltopiste, jossa on kaksi suihkua sekä pyykinpesukone ja tiskipaikka. Kesällä on käytössä Mutteri, jossa on kaksi tiskauspistettä.

Vaihtelevaa maastoa

Lampien ympäristöön levittäytyvät ajoneuvopaikat ovat usealla hieman erityylisellä alueella. Osa paikoista on lammen läheisyydessä, osa mäen harjanteella metsän suojassa. SF-Caravan-alueena suuri osa paikoista on tietenkin kausipaikkalaisien hoidossa. Pitempiaikaiset asukkaat ovat rakentaneet pikkutonttinsa kauniiksi kukkaistutuksineen ja terasseineen. Vieraspaikkojakin on reilusti. Väki vaikutti ensikertaa vierailevallekin mukavalta. Heti tultiin juttelemaan – ja kyselemään tietysti uudesta 4-veto matkailuautosta, jolla olin sillä kertaa liikkeellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s