Matkakoti linja-autosta

Iso sen olla pitää

 

Ukkonen Oy Pohjanmaan Teuvalla myy käytettyjä linja- ja henkilöautoja. Yritys uudistaa käytettyjä linja-autoja mutta rakentaa niistä myös matkailuautoja ja keikkabusseja.

20140304_Ukkonen-107

Hannun Ukkosen mieltymys isokokoisiin autoihin syntyi jo lapsena. Isä oli töissä linja-auto hallilla ja Hannu oli pienestä pitäen mukana. Nyt Hannu Ukkonen Oy:n omassa hallissa uudistetaan käytettyjä linja-autoja. Sisustukset puretaan ja uusitaan sekä istuimet verhoillaan. Osa autoista rakennetaan tilaustyönä matkailuautoiksi tai keikkabusseiksi.

image2839

Suomen lavoja kiertää Hannun sisustamalla autolla mm. Yö-yhtye sekä Lauri Tähkä ja Elonkerjuu.

Käytetylläkin paljon kilometrejä edessä

20120908_KH_ IAF-802(174)

Matkailuautona käytetty linja-auto palvelee vielä vuosia. 700-800 000 kilometriä ajetulla linja- autolla matkailee vielä pitkää. Niillä kun ajellaan 1,5 miljoonaakin kilometriä. Nykyiset bussit ovat lähestulkoon kaikki tehty ruostumattomista materiaaleista. Käytettyyn linja-auton täysremontti kannattaa, sillä uusi turistibussi voi maksaa jopa 400 000 euroa.

20140304_Ukkonen-110

Isompi osa rakennettavista busseista on takamoottorisia. Keskimoottorinen on haluttu aihio silloin kun matkailu-autoon halutaan taakse säilytystilaa vaikkapa pikkuautolle tai skootterille. Keikka-autossa taakse on myös helppo rakentaa tavaratila soittimille. Neljän Suora-yhtyeen keikkabussin perään asennettiin kuorma-autoista tuttu takalaitanostin.

Työ ja harrastus

Mitäpä tekee Hannu sitten vapaa-aikanaan? Hän kuuluu Kylähulluihin Kulkureihin ja lähtee tietenkin reissuun omalla matkailuautollaan.

Ukkonen-1

Hannun auton rinnalla tavallinen matkailuauto näyttää melko vaatimattomalta. Kaksikerroksinen turistibussi on Scania K113 Carrus Jumbo Star taitaa olla sellainen sopivan kokoonen auto pohojalaaselle.

Ukkonen-4

Alakerrassa on ohjaamon takana keittiö ja taaempana istuimia ja pöytiä. Keittiössä käytetään kotitalouksiin tarkoitettuja keittiökalusteita, joissa riittää valinnanvaraa.

20120908_KH_ IAF-802(172)

20120908_KH_ IAF-802(165)

Yläkerrassa on olohuone Tänä päivänä verhoiluun käytetään paljon nahkaa ja kivipintoja. Viimeinen silaus tulee lukuisilla led-valoilla ja monipuolisella elektroniikalla, äänentoistolaitteilla ja suurilla TV-ruuduilla.

20140304_Ukkonen-105

Toisen kerroksen ja perässä makuuhuoneet. Edessä ylhäällä on upea maisemamatkustamo.

Ukkonen-2

Ukkonen Oy myy myös itserakentajille huollettuja busseja, joista on sisustus ja penkit purettu pois.

C-kortilla matkaan

Linja-autosta rakennettua matkailuautoa saa ajaa C-kortilla eli ns. kuorma-autokortilla, kun auton suurin leveys on 250 senttiä ja pituus alle 12 metriä. Auto rekisteröidään henkilöautoksi 1 + 8:lle hengelle.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Matkakoti linja-autosta

  1. Tosi ihana ” harrastus ”. Oletko tutustunut tori.fi olevaan ilmoitukseen Entisöitävä linja-auto ?? Kiinnostaisiko se sinua? Terveisin Eki Anttila puh 0405479827.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s