LIVOHKA talvi

Lähdetään Livohkaan

Livohka-2

Livohka Posiolla on ammattijärjestö JHL:n omistama lomakeskus. Alue sijaitsee syrjässä pääteiltä kauniin erämaisen Livojärven rannalla. Järvi on sokkeloinen ja risainen monine saarineen, salmineen ja niemineen.

20150405_Livohka-207

Livohkan lomakeskus sijaitsee muutaman kilometrin mittaisen Autioselän rannalla.

Hyvät ulkoilumaastot

Livohka-6

Lomakeskuksen ympäristössä on hienoja hiihtomaastoja. Hirsiniemen reitillä on useita tulipaikkoja. Vaellusreitti vie Livohkan vastarannalle hienolle männikköharjulle ja Syvänahonniemen kodalle.

20150405_Livohka-203

Helpommille laduille pääsee heti Livohkan pihapiirissä. Livohkan takametsässä on myös helppomaastoinen reitti. Helpoin latu on järven jäällä.

Livohka-7

Muutaman kilometrin lenkki poikkeaa välillä tasaiselle suoniemekkeelle. Latuverkoistolla on hyvät opaskartat.

20150405_Livohka-110fx

Me vierailemme Livohkassa pääsiäisenä. Kevättalvinen aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja sulattaa iltapäivällä hanget pehmeiksi.

20150405_Livohka-202

Mutta aamulla kipakan yöpakkasen jälkeen on koko järven kansi yhtä suurta luisteluhiihto aluetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanteitse noin 50 kilometrin päässä on Korouoman rotkolaakso. Se pystysuorilla rinteillä valuvat purot jäätyvät talvella hienoiksi jääkiipeilyreiteiksi (Caravan-lehti no 6/2009). Riisitunturin kansallispuisto on Yli-Kitkan toisella puolella noin 40 kilometrin päässä.

20150405_Livohka-115

Moottorikelkkailuun Livohkan ympäristössä on laajat erämaat. Livohkan isäntä Kai Alaste ajaa usein työmatkansa moottorikelkalla. Matka on metsien kautta on huomattavasti lyhyempi kuin autolla maanteitse, kertoo Kai.

Monipuoliset majoitustilat

20150405_Livohka-103

Majoitukseen Livohkassa on 20 erikokoista mökkiä, neljä kahden hengen huonetta päärakennuksessa sekä caravan-alue. Sähköllisiä matkailuajoneuvopaikkoja on yhteensä 35 järven rannassa tai ainakin järvinäkymällä. JHL:n jäsenille caravan-paikka kustantaa 15 euroa/vrk, SF-Caravanin jäsenille 20 euroa. Hinta sisältää sähkön ja saunan. Naisille ja miehille on oma saunansa päivittäin klo 18-20.

20150405_Livohka-101

Alueella on myös uudehko tilaussauna hienolla niemellä jota vastapäätä on luonnonsuojelualue.

20150405_Livohka-114

Majoittujien vapaassa käytössä on myös on grillikotia polttopuineen, potkukelkkoja, suksisettejä, erilaisia pelejä ja kirjasto sekä kesällä soutuveneitä, pelastusliivejä ja mato-onkia. Kalastuslupakin sisältyy majoitushintaan.

20150405_Livohka-123

Talvisena huoltorakennuksena on pieni mökki, jossa on vessat, suihkut ja tiskauspaikka sekä kemssantyhjennys. Kesäkeittiöinä ja ruokailutiloina on kaksi suurempaa rakennusta. Melko iäkkäät kesäkeittiöt aiotaan purkaa ja uusia kokonaisuudessa lähiaikoina. Pari vuotta käytössä on ollut uusi huoltohalli, jossa on mm. tallit aurauskalustolle, suksihuolto ja varasto sekä pyykkitupa.

Livohka-3

5 kommenttia artikkeliin ”LIVOHKA talvi

  1. Jos on laulavia tai tanssivia jäseniä paikalla 20. ja / tai21.3. paikalla, niin laulellaan / tanssitaan. Terv. Seniorimake

    Tykkää

  2. Onko tiedot vanhoja,viimekesänä ei ollut ruokailu mahdollisuutta,mikä oli tosi harmillista. Ihana paikka, suosittelen lämpimästi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s