Mellajärvi SFC

Suurehko alue luonnon keskellä

SF-Caravan Länsi-Pohjan ylläpitämä Mellajärvi, myös Mellana tunnettu, sijaitse kauniilla ja rauhallisella paikalla keskellä eteläisen Lapin luontoa. Se on kuitenkin helposti saavutettavissa lähellä pääteitä. Tornioon tulee kilometrejä vajaat 90 kilometriä ja Rovaniemelle 60. Rovaniemi-Aavasaksa tieltä poiketaan caravan-alueelle vain reilu kilometri.

MellaSFC_04.jpg

Monipuoliset huoltotilat suuressa päärakennuksessa

SF-Caravan Mellajärvi sijaitsee luonnonkauniin Mellajärven rannalla, kangasmetsässä neljän hehtaarin alueella. Melko suurelle alueelle mahtuu 250 matkailuajoneuvopaikkaa, kaikki sähköllä. Alue on kovapohjaista hiekkakangasta. Puita on jätetty kasvamaan sopivasti. Ei tarvitse majoittua ”pellolle”.

MellaSFC_02.jpg

Mellan suurikokoisessa päärakennuksesta löytyy toimisto sekä yleiset oleskelutilat, karaoke, biljardi, lasten nurkkaus ja takka. Tuvassa on käytettävissä internet-pääte.

Isäntäpäivystyksen aikaan avataan Kanttiini, josta saa juomia, jäätelöä, makeisia sekä perushygieniatarvikkeita yms. Päärakennuksen keittiö on kaikkien majoittujien käytössä. Sieltä löytyy mikroaaltouuni, sähköliesi ja tiskipöydät. Mellajärvellä järjestetään treffejä isommallekin väelle. MellaSFC_03.jpgKeittiössä huvitti kahvinkeitto-ohje isommalle porukalle…20150407_MellaSFC-118.jpg

 

Päärakennuksesta löytyy myös pyykkikone, pyykinkuivauskaappi sekä kemssan tyhjennyspaikka. Harmaavesikaivoja on kaksi.

Tuvan keittiöllä ei tule ruuhkaa, kun rantasaunan yhteyteen tehtiin talkootyönä uusi entistä ehompi keittiö ympärivuotiseen käyttöön. Mainittakoon että talkootunteja kirjattiin yli 4000.

Kolme saunaa

MellaSFC_05.jpgPäärakennuksessa on tilaussaunana toimiva sähkösauna. Karavaanarisauna löytyy rannasta. Yleiset saunavuorot sisältyvät majoitushintaan. Miehille ja naisille on omat vuoronsa. Omatoimiaikaan lämmityksen hoitaa vieras, jos paikalla ei ole kausipaikkalaisia. Mikäli alueella on vähemmän kuin viisi vaunu- tai autokuntaa, lämmitettään vain sähkösauna.

Savusauna rannassa lämmitetään kesälauantaisin.

MellaSFC_07.jpg

Rannassa on vapaasti käytössä suuri kota, joka antaa suojaa grillaajille pakkasellakin. Lämpimämpänä iltana on mukava istua tulilla rannan laavulla, josta aukeaa maisema järvelle auringonlaskun suuntaan.

MellaSFC_06.jpg

Ulkoilmaelämää

MellaSFC_01.jpg

Mellajärvellä pilkitään ajankuluksi. Omia pilkkikilpailujakin järjestettiin mutta yleiset pilkkisat järjestää Jupon Erä Pääsiäisenä.

20150407_MellaSFC-135.jpg

 

Tapahtumina vuoden mittaan on mm. Pääsiäisjuhlat sekä Porotreffit. Vuoden 2019 pikkujoulut juhlitaan 7. joulukuuta.

20150407_MellaSFC-146.jpgMoottorikelkkareittejä pohjoisessa on runsaasti. Pelkästään Yli-Tornion alueella kelkkareittejä on noin 600 kilometriä. Mellajärven jäältä pääsee ajelemaan yleisille moottorikelkkareiteille.

Hiihtoreittejä ja latuja ei ole viime vuosina tehty valmiiksi mutta umpihankea riittää yleensä pitkälle kevättalveen.

20150407_MellaSFC-139.jpg