Nallikari – Monipuolinen matkailukeskus lähellä keskustaa

Nallikarin matkailukeskus sijaitsee saaressa Oulun merenpuoleisella länsirannalla, melko lähellä keskustaa. Matkaa torille on jalan tai polkupyörällä reilu kolme kilometriä, autolla hieman enemmän.

Alueen sydän karavaanarille on neljän tähden Lomakylä Nallikari, jolle myönnettiin ensimmäisenä leirintäalueena Suomessa Green Key –ympäristösertifikaatti sekä ensimmäisenä yleisenä caravan-alueena Vankkurihymiö.

Nallikarin portilla on vastaanotto, jonka yhteydessä on kahvila – ravintola. Tullessasi alueelle saa kulkukoodit puomiin sekä huoltorakennuksiin.

Suuri mutta kodikas caravan-alue

Vaunualue on melko laaja mutta puistomainen alue on hyvin kodikas. Runsaat istutukset jakavat alueen eri lohkoihin. Pensasrivistöjen välistä löytyy omaa rauhaa ja puut tarjoavat varjoa sitä kaipaaville mutta aurinkoisista paikoistakin pääsee halutessaan nauttimaan.

Alueella risteilee asfalttitieverkosto mutta opastus ja kartat ovat kunnossa.

Jokainen löytää oman paikkansa helposti. Nallikarin ympärivuotiselta alueelta löytyy 200 sähköpaikkaa, online-varaus on mahdollista. Pitkätkin ajoneuvoyhdistelmät asettuvat helposti uusille läpiajettaville paikoille.

Useita huoltorakennuksia

Leiriytyjille on useampia huoltorakennuksia. Kuunari-alueella on hieman vanhempi huoltorakennus, josta löytyy vessat, suihkut ja keittiö sekä yleinen alkukesällä 2019 täysin uusittu sauna sekä pyykkitupa. Rakennus otetaankin remontin myötä jälleen ympärivuotiseen käyttöön.

Uudemmassa myös läpi vuoden käytössä olevassa Ruori-alueen huoltorakennuksessa on tyylikkäät vessa- ja suihkutilat sekä keittiö. Rakennuksessa on myös tv- ja oleskelutila sekä ulkoterassi.

Harmaaveden ja vessan tyhjennyspaikka löytyy molemmista huoltorakennuksista. Uudemman huoltorakennuksen suunnalta löytyy Meriholstin tilaussauna ja kokoustilat. Suurempien huoltorakennusten lisäksi alueelta löytyy useita vessa- ja suihkutiloja sekä keittokatoksia. Grillaus- ja tulistelupaikkojakin on useampia.

Nallikari Lomakylästä löytyy myös ympärivuotista huvilamajoitusta.

Majoitustilat ja siihen liittyvät palvelut ovat kohdallaan ja muutakin tekemistä järjestyy helposti. Heti toimistorakennuksen vieressä pääsevät lapset pieneen huvipuistoon sekä leikkipaikalle.

Upea hiekkaranta

Lämpimänä kesäpäivänä on tietysti parasta Nallikarin pitkä hiekkaranta. Paikka on suosittu ja helteisenä kesäviikonloppuna ranta kuhisee väkeä kuin Espanjan Aurinkorannikolla.

Koleammalla kelillä lämpöä löytyy Edenin kylpylästä.

Uimarannan vieressä on mukana ravintola laajoine terasseineen.

Ulkoilua ja urheilua

Pienen kävelymatkan päästä kaupungin suuntaan löytyy laadukas ja monipuolinen minigolf-rata, palloiluhalli Nallisport sekä yksi Euroopan parhaista frisbeegolfradoista!

Vesiurheiluun vuokrataan mm. sup-lautoja ja kajakkeja. Tilauksesta järjestyy kalastusreissuja merelle. Retkihenkiset lähtevät lähirantojen luontopoluille. Liikkumiseen vuokrataan polkupyöriä, fatbike – läskipyöriä, polkuautoja.

P.S. 1600-luvulla syntyneen tarinan mukaan rannassa ajoi karille alus, jossa oli mukana mies nimeltä Nalli. Siitä nimi Nallikari.