Lakari

8.7.2015

Luonnollisesti Lakari

Lakari-1022

Lakarin leirintäalue Virroilla sijaitsee kahden järven välisellä harjumaisella kannaksella. Maasto on hiekkapohjaista mäntymetsää ja järvissä on hiekkapohja ja kirkas vesi.

Lakari-1009

Tila ei Lakarissa lopu heti kesken. Lääniä on 18 hehtaaria. Sähköistettyjä caravan-paikkoja on 40, vaunupaikkoja yhteensä 60.

Lakari-1011

Paikat ovat jakautuneena useaan alueeseen. Osa on harjun laella metsän keskellä, osa rannassa. Ompa muutamilla jopa oma rantapaikka laitureineen. Ihanteellisia myös kausipaikoiksi.

Lakari-1013

Lakarissa viihtyy karavaanari, joka haluaa omaa rauhaa. Toimintaa ja seuraa kaipaavalle sopiikin paremmin muutaman kilometrin päässä lähempänä päätietä sijaitseva SFC Vankkurimännikkö. Lakariin tulee karavaanareita, jotka tulevat viettämään rauhallista luonnonläheistä lomaa. Rauhaaetsivät keski-eurooppalaiset saattavat viipyvät paikallaan pidempäänkin.

Lakari-1012

Lakarissa on myös runsaasti mökkejä, pienistä leirintämökeistä suurempiin saunamökkeihin.

Lakari-1005

Lakari-1003

Grillikatoksia on alueella useita. Polttopuut ovat ainakin täällä kertaa paksuja pöllejä ja omaa kirvestä tarvitaan.

Lapsiperheet viihtyvät

Lakari-1008

Päärakennuksen vieressä on leikkipaikka jossa on jättitrampoliini. Rannassa on hyvät uimapaikat, pukukopit, kirkas vesi ja hiekkapohja.

Lakari-1006

Myös kotieläimet ovat lasten mieleen. Aitauksessa on lampaita ja alpakoita, jotka päästetään välillä hoitamaan alueen nurmikoita. Tämä saattaa joitain vieraita tietysti häiritä tai jopa pelottaa…

Lakari-1021

Myös kanat kuljeskelevat vapaina. Ne tulevat mielellään kahvilarakennuksen terassille ja nokkaisevat kädestä palasen jäätelön vohvelia tai pullaa.

Lakari-1017

Kahvilasta ja terassilta on hienot näkymät alas Kangasjärvelle. Kahvilassa on keskiolutoikeudet ja myynnissä on myös elintarvikkeita.

Lakari-1018

Kahvila yhteydessä on alueen toimisto. Alakerrassa on vessat ja suihkut. Vessoja ja suihkuja on myös muualla alueella.

Lakari-1001

Päärakennuksen vieressä on avara keittiö ruokapöytineen.

Lakari-1014

Lakarin vanhin rakennus on hirsinen rantasauna. Tilaussauna on palvellut alusta lähtien, yli 50 vuotta.

Lakari-1015

Toki sisätiloja on remontoitu useasti, viimeksi pari vuotta sitten. Löylyhuoneesta ulosvievä ovi vain ei pysy kiinni…

Luontoreittejä

Myös alueen muita rakennuksia remontoidaan jatkuvasti mutta osa huoltotiloista kaipaisi ehostusta. Paikat ovat ehjiä mutta osin hieman kulahtaneita. Tosin Lakarista ei tullakaan hakemaan luxusta vaan luonnonrauhaa.

Lakari-1007

Luonnossaliikkujalle onkin Lakarissa hyvät maastot. Torisevan rotkojärvelle vie 1,5 kilometrinen luontopolku. Koko kierroksella on pituutta kuusi kilometriä.

Lakari-1010

Pirkan Taival-retkeilyreitti kulkee Lakarin kautta. Golfkenttä löytyy noin kilometrin päästä. Alueella liikkuvia petoja ei tarvitse pelätä!

Lakari-1001-2

3 kommenttia artikkeliin ”Lakari

  1. Mkinä kirjoittelen näitä matkajuttuja omaan blogiin enkä siis ole Lakarin edustaja. Tarkempia tietoja saa aina suoraan alueilta. Google kartasta kun katsoin niin Virroille on matkaa n. 6 km.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s