Kemin LumiLinna – jäätävä taideteos

Kemin LumiLinna on vuosittain Kemiin meren rantaan rakennettava maamerkki. Linna on avoinna tammi-huhtikuussa. Vuodesta 1996 lähtien se on pystytetty uudelleen joka talvi – ja joka kevät se häviää taivaan tuuliin. Nykyisin osa LumiLinnaa on avoinna läpi vuoden.

Uusi päärakennus monipuolisine palveluineen on vihitty virallisesti käyttöön maaliskuun alussa 2019. Päärakennuksessa sijaitseva SnowExperience365 toimii vuoden jokaisena päivänä. IceRestaurant365:ssa voi laskea jäämäkeä ja ihastella jääveistoksia 5 asteen pakkasessa. Lumen ja jään elämyksiä on Kemissä aina tarjolla.

Muurien, tornien, lumi- ja jääveistosten rakennusmateriaalina käytetään merivettä. Vuonna 2020 teemana oli LumiLinna2020 – Windows to the Future. Uusi linna avataan aina tammikuun alkupuolella (säävarauksella!).

LumiLinna-alueella voi vierailla myös ilman pääsylippua, jolloin voi poiketa kahvilla ja kotitekoisella jäätelöllä Lumipallo-jäätelöbaarissa tai ruokailemassa Lumihiutale-näköalaravintolassa. Viileiden kokemusten ohella voi nauttia arktisia herkkuja ravintola LumiHiutaleen noutopöydästä taikka á la carte-aterioita.

LumiLinnan sulaessa keväällä muuttaa paikalle LumiLinna Camping. Alueella on 24 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s