Pukinsaari Camping Kristiinanakaupungissa

Kävelymatkan päässä keskustasta

Kristiinankaupunki ei sijaitse saarella vaikka se Koppön saarelle aikanaan perustettiinkin. Myöskään Pukinsaaren leirintäalue ei nimestään huolimatta sijaitse saarella.

Camping-alue on lähellä keskustaa. Torilta ja Pukinsaaren  täisyys on vain puolisentoista kilometriä. Matka taittuu mukavasti tiukasti ruutukaavaan rakennettujen puutalokorttelien reunustamilla kujilla kävellen tai pyöräillen.

.

.

.

Pukinsaari Camping sijaitsee mukavasti meren rannassa. Uimapaikat ovat vieressä mutta navakoilta tuulilta aluetta suojaa reilun kokoinen Korkeasaari.

.

.

Leirintäalue on lehtipuuta kasvavaa, kuivaa ja kantavaa hiekkapohjaista nurmikkoa. Tilanteen ja mieltymysten mukaan voi valita paikan auringossa tai varjossa. Aurinkoa alueella riittää lähes koko päiväksi – säävarauksella. Hiekkapohjainen maasto jatkuu rantaan asti, jossa on kaupungin yleinen uimaranta. Hiekka on hienoa ja ranta matalaa, lapsillekin sopiva. Hietikolla on myös keinut sekä kiipeilyrakennelma liukumäkineen. Rannan syvemmästä kohdasta löytyvä hyppytorni on etenkin pojankoltiaisten mieleen. Leirintäalueen toimistorakennuksen kioski palvelee myös uimareita ja auringonpalvojia.

.

.

.

Omistaja vaihtui

Aiemmin Pukinsaari oli saman parsikunnan hoidossa parikymmentä vuotta. Pukinsaaren jäätelövalikoima oli kovassa maineessa pitkään heidän aikanaan. Jäätelönostajia oli joskus jonoksi asti kun kristiinankaupunkilaisetkin poikkeavat herkkuostoksilla. Pukinsaareen tuli uudet yrittäjät, työvuoroon astuivat Margareta ja Petteri Helander. Toiminnassa aiotaan pysyä samoilla linjoilla. Tarkoituksena on saada myyntiin myös burger-tyyppisiä evästä kun luvat saadaan käsiteltyä, kertoo Petteri.  

Siistiä olla pitää

Matkailuajoneuvopaikkoja Pukinsaaresta löytyy yhteensä 100. Näistä yli puolet on  sähköpaikkoja.

.

.

Telttoja alueelle mahtuu n. 25. Erikokoisia ja erilaisilla mukavuuksilla varustettuja mökkejä on lähes kaksikymmentä, uutuutena saunallinen hirsihuvila rannassa. Uutta on myös ajokaivo karavaanareille.

Huoltorakennukseet ovat entisellään, keroo Petri. Tarvetta ei ole muuttaa kun rakennuksia on hoidettu ja siivottu huolella. Saman katon alta löytyy tilavat keittiöt sekä vessat ja suihkut. Rakennuksessa on myös lastenhoitotila, sisäleikkipaikka ja TV-huone.

.

.

.

Huoltorakennuksen yhteydessä on kemssantyhjennys ja jätteiden lajittelupaikka. Rannassa on grillikatos. Rantasaunaan pääsee tilauksesta. Pukinsaaressa on ollut hyvässä maineessa siisteyden suhteen. Tästä pidetään kiinni edelleen, tuumii Petteri.

Pukinsaaresta löytyy minigolf, soutuveneitä, kanootteja sekä polkupyöriä. Pallopelikenttä soveltuu esimerkiksi Beach Volleylle. Hiekkarannalta on hyvä lähteä myös vaikkapa pienelle melontaretkelle ympäröivän saariston suojassa.

.

.

Leirintäalueen vastapäisessä Korkeasaaressa on KSF:n pursiseura kesäravintoloineen. Paviksen terassille tulee sillan kautta kävelymatkaa reilu kilometri. Tarjolla on ruokaa ja juomia.

.

.

Tietoa lähiseudun nähtävyyksistä: AVH Caravan Blog Kristiinankaupunki ja Kaskinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s