Suomen Metsästysmuseo kertoo elämyksellisellä tavalla suomalaisen metsästyksen historiasta ja nykypäivästä. Näyttelyssä pohditaan myös metsästyksen merkitystä ja oikeutusta.
Suomen Metsästäjäliitto perusti metsästysmuseon jo vuonna 1930. Museon näyttely avattiin Porvoossa 1972 Luonnontieteellisen museon yhteyteen mutta tila osoittautui pian ahtaaksi.
Riihimäen kaupunki tarjoutui rakentamaan uuden museorakennuksen Suomen Lasimuseon viereen. Museo muutti vastavalmistuneisiin tiloihin helmikuussa 1990.
Jahdin lumo
Suomen Metsästysmuseon ensimmäinen uusi perusnäyttelyosio Jahdin lumo vastaa kysymykseen mikä metsästyksessä metsästäjiä viehättää. Samalla se esittelee suomalaisen metsästyksen lähihistoriaa ja nykypäivää. Riistaeläimistä pääosassa on hirvi.
Aseosasto
Pääpaino näyttelyssä on kolmen maassamme toimineen suurehkon asetehtaan, Sakon, Tikkakosken ja Valmetin (ent. Valtion Kivääritehdas) metsästys- ja urheiluasetuotannossa 1920-luvulta 1980-luvulle. Mukana on myös suomalaista sotilasasetuotantoa.
Trofeekokoelma
Jaakko Ojanperän kokoelma sisältää trofeita ja muita eläinnäytteitä lähes 90 eläinlajista ja alalajista, jotka Ojanperä on pyytänyt matkoillaan Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.
Merilinnustus
Uusin osa perusnäyttelyä on 2017 alussa valmistunut merilinnustusta esittelevä osio. Merilinnustusta harrastetaan Helsingin, Porvoon ja Kotkan edustalla sekä Helsingin ja Hangon välisellä merialueella sekä lounaissaaristossa ja Pohjanlahden rannikolla. Tärkeimmät saalislajit ovat alli, haahka, koskelot ja telkkä.
Vaihtuvat näyttelyt – maalauksia, valokuvia….
Kuva riihimäkeläisen Pekka Poutiaisen näyttelystä joka avautui 27.9. 2018.
Museon sisääntuloaulassa myyntinäyttelystä löytyy eräaiheista esineistöä, vaatteita ja kirjallisuutta.
Vuoden mittaan järjestetään erilaisia tapahtumia, mm. pönttöpäivät, talvipäivät, joulumyyjäiset.