Kalajärvi SFC

Karavaanialue isolla koolla

KalajärviSFC-1025

SFC Seinäjoen seutu ry:n Kalajärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla lähellä Peräseinäjoen keskustaa. Alue on melko suuri. Sähköistettyjä paikkoja on 300.

KalajärviSFC-1024

KalajärviSFC-1006

Pohjanmaalaisella vaatimattomuudella alueen sanotaan olevan ”komia ja viihtyysä alue uimakelpoosen ja kalaasan järven rannas.” Järvi on kaunis ja luonnollisen oloinen, vaikka onkin tekojärvi.

KalajärviSFC-1014

Paikalla on alunperin ollut pieni järvi mutta nykyinen suuri allas on rakennettu tasaamaan Kyröjoen kevättulvia.

_MG_0203

Caravan-alueen läheisyydessä oleva ranta-alue on rakennettu viihtyisäksi palvelemaan mökki- ja leirintälomailijoita.

KalajärviSFC-1015

Rannassa on hyvät pukeutumis- ja suihkutilat, uimalaiturit, laaja lasten leikkialue, pelikenttiä, vesiliukumäki sekä suuri grillikatos.

KalajärviSFC-1036

KalajärviSFC-1016

Rannassa on Kalajärvi-ravintola sekä hieno minigolfrata. Caravan-alueen lähellä on telttailualue sekä laaja lomamökkialue.

Järvestä nousee myös kalaa. Siihen on istutettu siikaa ja kuhaa. Järvestä saadaan myös haukia, ahvenia ja kirjolohia.

_MG_0201

Tulvien tasausaltaana on järven vedenpinnan vaihtelu talvella suuri, jopa 6,5 metriä. Kesällä vaihtelu on kuitenkin onneksi vain korkeintaan 50 senttiä.

Siisti ja hyvinhoidettu

KalajärviSFC-1013

Kalajärvi SFC on moderni ja hyvin toimiva caravan-alue. SFC-alueiden tapaan paikat ovat siistissä kunnossa. Vieraat hoidetaan isäntäpäivystyksellä päivittäin 1.5.-30.9. välisenä aikana. Talviaikaan päivystys on viikonloppuisin ja viikolla toimitaan omatoimialueena.

KalajärviSFC-1020

_MG_0217

Alueella on hyvät, monipuoliset ja hyväkuntoiset huoltorakennukset. Pääportilla on toimisto, jossa vieraat otetaan vastaan ja ohjataan vapaille paikoille, turvavälistä huolehtien. Toimiston yhteydessä on myös vessat ja lukusali.

KalajärviSFC-1007

Keskellä aluetta on huoltorakennus, jossa on kemssantyhjennys, ajokaivo sekä vesipiste. Kaikki nämä toiminnot ovat katon alla sateelta suojassa. Päädyssä on pesupaikka ajoneuvoille. Samassa rakennuksessa on pyykinpesukoneita sekä leikkihuone lapsille.

KalajärviSFC-1012

Huoltorakennuksen vieressä grillikota sekä turvalliseksi aidattu ja monipuolinen lasten leikkipaikka. Leikkipaikalla on vilkkaimpaan aikaan ohjaajia.

KalajärviSFC-1010

KalajärviSFC-1033

Lapsille on kesällä monenlaista ohjattua toimintaa. Tässä leivotaan pullaa.

KalajärviSFC-1022

Lähempänä rantaa on toinen rakennus, jonka toisessa päässä on suuri kokoontumistila, Vankkuritupa. Keskellä rakennusta on keittiö ja tiskipaikka, lastenhoitotila sekä vessat ja suihkut.

KalajärviSFC-1027

Toisessa päässä rakennusta on omat saunat sekä naisille että miehille. Saunat ovat lämpimänä kesäaikaan yleensä 18.00 – 21.00. Saunarakennuksen vieressä on alkuperäinen hirsisauna, joka toimii tilaussaunana. Ongelmana saunoissa heinäkuussa on väenpaljous. Pukuhuoneeseen ei meinaa mahtua sisään, puhumattakaan löylyhuoneesta. Ongelmaa hiukan helpotta se, että saunoja pidetään ruuhkapäivinä pidempään päällä. Löylyä ei kuitenkaan tahdo riittää. Puoli kymmeneltä mittarissa oli vain reilu 60 astetta.

KalajärviSFC-1031

Saunan vieressä on kesäkeittiö ja grillipaikka.

KalajärviSFC-1037

Suurempien rakennusten välissä on lisäksi pieni myymälärakennus, Pirjon kesäpuoti, jossa myydään kirpputoritavaraa, leluja, kertakäyttöastioita, caravan-tarvikkeita ja muuta matkalla tarvittavaa. Viereisen ravintolan yhteydessä on kioski, jossa on myös pieni valikoima elintarvikkeita.

KalajärviSFC-1035

Caravan-alueen portilla on kesäaikaan minitori, jossa on myynnissä vihannestuotteita ja marjoja, sesongin mukaan.

KalajärviSFC-1002

Peräseinäjoen keskusta on vain kolmen kilometrin päässä. Ruokakaupat ovat siis lähellä.Kauppareissulla kannatta myös pistäytyä kaupungin ”nikkarityylisessä” kirkossa vuodelta 1892.

KalajärviSFC-1004

KalajärviSFC-1005

Kalajärvi SFC sopi hyvin lapsiperheille ja hyvillä ilmoilla rantalomailuun. Alue on keskikesällä vilkas. 300-paikkainen alue on usein aivan täynnä. Kalajärvi SFC kuuluu Caravan Huiput-ketjuun. Viidellä leimalla vähintään kolmelta eri alueelta kerättynä saa kuudennen yön ilmaiseksi. Kalajärven omana tarjouksena on yhtäjaksoisesti vierailtaessa joka kuuden vuorokausi veloituksetta.

KalajärviSFC-1003

Yksi kommentti artikkeliin ”Kalajärvi SFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s