Nivajoen Camping

Ajamme Tenojokivartta itään kohti Suomen päälakea ja Nuorgamia. Koska ilta jo lähestyy, ajamme leiriin reilut kymmenen kilometriä ennen Nuorgamin keskustaa.

Nivajoen Camping on perustettu n. 2010. Auralan pariskunta piti aiemmin rajakauppaa Nuorgamissa. Kun elintarvike- ja polttoainemyyntiä siirtyi pojalle, perusti Ahti leirintäalueen. Pariskunta asuu talvet kylällä mutta leirintäalueen auki ollessa kelomökissä Tenojoen rannassa.

Hiljaista caravan-alueella

Matkamme osuu elokuun puoliväliin ja saamme leiriytyä tyhjälle alueelle.

Kalastuskausi on melkein ohi ja koulujen alettua karavaanareita on vähän liikkeellä. Myöhemmin viereisiin taskuihin peruuttelee pari autoa.

Nivajoen leirintäalue on huolella rakennettu ja siisti. Huoltorakennuksessa on toimisto, keittiö ja tiskipaikka sekä vessat, suihkut ja tilaussauna.

Rantaankin pääsisi saunomaan ja uimaan.Rannan savusaunan lämmitys tosin kestää viisi tuntia ja tietysti maksaa. Tavallinen sauna riittää meille, eikä uimaankaan ole aivan pakko päästä.

Savusaunaa käyttävät yleensä yritykset, jotka järjestävät alueella pieniä tilaisuuksia.

Ylempänä rinteessä on kokoontumistila. Ruokailemaan mahtuu kymmenen henkeä. Pöydän toisessa päässä valmistaa kokki joukolle purtavaa liedellä, grillissä ja muurikkapannulla. Ruokaillessaan voi seurata seuraava ruokalajin valmistusta.

Alueelta löytyy myös grillikota. Koska polttopuu on täällä niin arvokasta, joutuun niistä joutuu grillaaja maksamaan.

Nivajoella voi majoittua myös mökkiin, tai paremminkin huvilaan. Uusissa rakennuksissa yöpyy 2-6 hengen ryhmät ja niistä löytyy mm. telkkari ja minikeittiö astioineen. Vuodepaikkoja on yhteensä 25:lle.

Pätkä museotietä

Aamulla matka jatkuu itään. Päätien sijaan valitsemme Nivajoen camping-alueen vierestä kulkevan vanhan tien. Alakönkään museotie seurailee joen korkeaa rantatörmää. Vanha hiekkatie on hyvin kapea. Onneksi vältymme vastaantulijoilta.

Muutamia kilometrejä ajettuamme saavumme yhdelle Tenon suosituimmista kalastuspaikoista, Alakönkäälle. Tämä on Yläkönkään lisäksi  ainoa paikka Tenolla, jossa saa kalastaa muullakin kuin perholla. Uistimen heittokalastus eli virvelöinti on sallittua.

Alakönkäällä kuohuu virta vuolaana virta vielä elokuussakin. Joskus pitäisi tulla tänne juuri jäittenlähdön aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s