Oululla on takanaan pitkä historia kaupunkina. Se perustettiin jo vuonna 1605. Vanha satamakaupunki on nykyisin myös tärkeä teknologiakaupunki.
Pelekääkkönä polliisia?

Tuli on tuhonnut Oulun keskustan kymmenen kertaa. Kauppatorin ympäristöstä vanhaa Oulua vielä kuitenkin löytyy.
Kauppatori on kesällä vilkas paikka, talvella hiljaisempi. Kauppatorin viereltä löytyy laaja pysäköintialue, jossa ei talvisaikaan ole liikaa ruuhkaa.
Kauppatorilta – taikka torinrannalta, kuten oululaiset sanovat – löytyy useita vanhoja makasiineja. Punamullatut rakennukset kertovat Oulun pitkästä historiasta. Hirsirakennuksia on kunnostettu tämän päivän käyttöön ravintoloiksi ja erikoismyymälöiksi.

Uudistettu kauppahalli on taas auki

120-vuotias kauppahalli oli suljettuna liki kaksi vuotta peruskorjauksen vuoksi. Uudistunut uljas halli avattiin syykuussa 2020. Uuden katon alla on 13 myymälää, erilaisia herkkumyymälöitä sekä lahjatavarapuoteja. Tarjolla on monipuolisesti liha-, kala ja leipomotuotteita. Meidän mukaamme lähti mm. kreikkalaistyylisiä savulohipihvejä sekä savulohi-sinihomejuustopyöryköitä. Hallissa toimii myös 60-paikkainen kahvila.


Lisää ravintolatarjontaa on torin laidalta alkavalla kävelykatualueella. Ennen sinne siirtymistä täytyy pysähtymään ottamaan selfie. Toripoliisi suostuu mukaan kuvaan lupaa pyytämättä.
Ravintoloiden ja anniskelupaikkojen tyyli on usein Oulussa nuorekas. Kaupungissa onkin runsaasti nuoria opiskelijoita. Oululaisten suosikkilistan kärjestä löytyvät mm. Pannukakkutalo, Cafe Rooster, Kauppuri 5 sekä Ravintola Uleåborg 1881.

Ostoskeskuksia on useita
Oulusta löytyy useita ostoskeskuksia. Keskustan kauppakeskus on nimeltään Valkea. Tunnetumpia paikkoja karavaanarille ovat Oulun ohikulkutien varrella olevat suurmyymälät, niistä vanhimpia kauppakeskus Zeppelin Kempeleellä. Uudempia ovat Kankurinhovi Oulun eteläpuolella sekä Ideapark pohjoisen suunnalla.
Nähtävää keskustassa ja lähiseudulla

Teknologiakaupungilta sopii odottaa siihen liittyviä nähtävyyksiä. Tiedekeskus Tietomaa toimii entisen nahkatehtaan rakennuksessa ja tarjoaa eri tieteenaloihin liittyvää puuhaa sekä näyttelyitä niin lapsille kuin aikuisillekin.


Tiedekeskuksen vieressä on Oulun Taidemuseo maalaus- ja valokuvanäyttelyineen. Pohjois-Pohjanmaan Museosta löytyy Mauri Kunnaksen Koiramäki-osasto.

Talvella pääsee nauttimaan luonnosta lämpimässäkin. Maailman pohjoisimpia tieteellisiä puutarhoja on Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Pyramidikasvihuoneissa on 1200 kasvilajia.
SuperPark Oulu on perheen elämyspuisto jossa on mm. trampoliineja, kiipeilyverkkoja, pehmustettua sokkeloa, freestyle-hyppyriä sekä pelikenttiä.
Oulun Kiipeilykeskus järjestää kiipeilykokeilua myös ensikertalaisille. Hintaan sisältyy varusteet ja opastus.
Nallikarin caravan-alueen vierestä on paikka vilukissoille. Edenin kylpylä on avoinna päivittäin kymmenestä ilta yhdeksään. Saunoja löytyy kolme sekä myös tilussauna. Hallissa on sisäaltaita aaltokoneineen, vesiliukumäkineen ja ulkoallas, myös talvella. Hallissa veden lämpötila on n. 30 astetta. Edenissä on allasbaari ja ravintola.

Nallikarin suosittu auringonotto- ja uimaranta on talvella suosittu ulkoilualue hiihtolatuineen.

Hailuotoon lautalla tai jäätietä

Hailuotoon ajaa maksuton lautta mutta sydäntalvella nopeampi tie vie saarelle jäitse. Saaren länsipäässä on ulkoilureittejä sekä Luotokeskus pienine näyttelyineen. Ravintola Fransissa on uusi yrittäjä ja se on tarkoitus avata remontin jälkeen kun jäätiekin avataan. Hailuodon matkaparkki toimii tarvittaessa talvellakin.
Sisämaahan erämaahan
Oulun rannikolla riittää merellistä luontoa mutta sisämaan löytyy erilaista erämaata. Rokuan

Rokuan kansallispuistossa ja Geoparkissa voi tutustua jääkauden muokkaamiin harjuihin.

Syötteen kansallispuistossa risteilee useita ulkoilureittejä, jopa 36-kilometrinen talvipyöräilyreitti. Laskettelukeskuksia Syötteeltä löytyy kaksin kappalein, kuten myös caravan-alueita.