Kuhmon caravan-alueet ja matkaparkit

KUHMOcamp.jpgKuhmon sijainti Kainuussa on hieman epäkiitollinen. Pohjois-eteläsuunnan pääreitit 5-tie ja 6-tie kulkevat Kajaanin kautta. Kuhmoon on käännyttävä vartavasten. Kaupunkiin on iso hyvä väylä mutta siitä eteenpäin on ajeltava pienempiä mutkaisia teitä rajan pinnassa tai palattava takaisin Kajaanin tielle.

05_Myllyniemi.jpgKuhmossa on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa. Kauniita vesistöjä, koskia ja autioita erämaita riittää yli oman tarpeen. Kuhmon luonto on erämaista taigaa. Vapaana virtaavia vesiväyliä virkistyskalastajille ja retkimelojille on runsaasti. Luonnon tarkkailuun ja luontokuvaukseen löytyy useita yrityksiä.

Kuhmon korvissa soi

KuhmiJuliste.jpgKuhmon kaupungin tapahtumista tunnetuin on Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat. Tänä kesänä on vuorossa 47. tapahtuma 10. – 23. heinäkuuta.

Juri_Gladysev_c_Jorma_Airola.jpgKansanmusiikkitapahtuma Sommelo ei ole vielä yhtä tunnettu. Viisipäiväinen tapahtuma järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Nallekarhun_matkassa_c_Dima_Tsvetkov-20878.jpgHeinäkuun alussa on lasten kulttuuri- ja toimintatapahtuma Hilpeä Heinäkuu.

Museoita ja luontoa

02a_Kuhmo.jpgJoskus Kuhmon korvissa lauloi konekiväärit. Tuosta ajasta kertoo Talvisotamuseo.

02b_Kuhmo.jpgKuhmon ympäristöstä löytyy useita talvisodan taistelupaikkoja, entisöityjä juoksuhautoja ja puolustusrakenteita.

20100727c_LuontokesKuhmo_ (1107).jpgLuonnonystäville löytyy mielenkiintoisia näyttelyitä Luontokeskus Petolasta.

 

Useita caravan-aluita lähiseudulla

Majoitusmahdollisuuksia karavaanarille Kuhmossa ja ympäristössä on runsaasti. Keskustasta löytyy kaksi matkaparkkia.

20150723_aKuhmo-1012.jpgPääkadun varrelta löytyy Ykköspysäkki Shell Kuhmo. Huoltoaseman pihalla on kuusi sähköpaikkaa.

03_Kuhmo.jpgToinen matkaparkkialue, Kalevan matkaparkki löytyy Hotelli Kalevalan läheltä urheilukentän huoltorakennuksen vierestä. Vartioidulla alueella on kahdeksan sähköpaikkaa.

20100726a_Kainuu_ (1009).jpgLähellä Kalevaa sijainnut leirintäalue on ikävä kyllä suljettu. Alue toimi hienolla paikalla. Toivottavasti uusi yrittäjä löytyy.

20100727a_KalevalaSpiritKuhmo_ (1082).jpgHieno kalevalainen ”muinaislinna” leirintäalueen vieressä on myös ikävä kyllä suljettu.

 

Lentuankoski_01.jpgKuhmon lähiseudulta löytyy neljä caravan-aluetta, Ketolan Lomatila, Lentuankosken Leirintäalue ja Myllyniemi Caravan. Osuuskunnan ylläpitämä pihaleirintä Nivan koskimatkat aloitti vuonna 2011. Viime kesänä käydessämme paikalla ei näkynyt ristin sielua. Kuhmosta pohjoiseen jatkettaessa löytyy reilun 40 kilometrin päästä Lentiiran Lomakylä, jossa on myös sähköpaikkoja.

LINKIT:

KETOLAN LOMATILA

LENTUANKOSKEN LEIRINTÄALUE

MYLLYNIEMI CARAVAN