Naantali Camping

Merelle vai Muumimaahan – vaiko molempiin

Jos olet menossa perheretkelle Muumimaahan tai matka vie laivalla Ruotsiin, on Naantali Camping hyvä tukikohta. Satamaan on matkaa vain muutama sata meriä. Naantalin keskustakin löytyy aivan vierestä.  Muumimaahan tulee matkaa pari kilometriä.

.

Sataman lähellä

.

.

Naantali Camping sijaitsee meren rannalla, luonnonkauniilla Kuparivuorella, josta aukeaa kaunis näkymä länteen merelle. Kallioiselta rantarinteeltä voi seurata Finnlinesin laivojen lähtöjä ja saapumisia. Reitti Naantalista Kappelskäriin on edullisin reitti Ruotsiin matkaaville. Laivat poikkeavat myös Ahvenanmaan Långnäsin. Finnlinesin hinta saarelle on selvästi edullisempi kuin esimerkiksi suora yhteys Ahvenanmaan saaristolautoilla Kustavista.

.

.

Metsäinen paikka merinäköalalla

.

Caravan-alue on rauhallinen paikka vaikka ollaankin lähellä kaupunkia. Alue on mereen päin laskevassa rinteessä metsän suojaamana.

.

.

Matkailuajoneuvopaikkoja on tätä nykyä yhteensä 55, näistä 50 sähköllä, kertoo Naantali Campingin Retu Repo.Näiden lisäksi löytyy runsaasti telttapaikkoja. Huoltorakennuksesta löytyvät vessat ja suihkut. Nämä remontoitiin kesällä 2018. Keittiörakennus remontoitiin kesäksi 2020.

.

.

.

Mökkejä alueelta löytyy yhteensä 34. Leirintämökkien varustukseen kuluu jääkaappi, kahvinkeitin ja mikro. Lomamökeistä löytyy lisäksi mm. TV sekä WC ja suihku.

.

.

Vastaanoton vieressä palvelee mukava terassikahvila. Kahvilassa on kaikki oikeudet, myynnissä myös elintarvikkeita ja matkamuistoja sekä postikortteja. Makkarat voi paistella grillikatoksessa. Polttopuita voi ostaa edullisesti vastaanotosta.  Biljardigolf on meikäläiselle uudempi tuttavuus. Se on kuin minigolf, jota pelataan korkeilla pöydillä ja biljardikepillä. Naantalin leirintäalueella on myös hyvä leikkipaikka lapsille sekä uimaranta. Vilpoisemmalla säällä voi varata rannasta perhesaunan..

.

.

Alue on avoinna toukokuussa viikonloppuisin ja kesä-heinäkuussa päivittäin. Tarkemmat aukioloajat netissä.

.

Melkein keskustassa

.

.

Muumimaailma on vuosia ollut yksi Lounais-Suomen suosituimpia käyntikohteita. Sen lukuisissa rakennuksissa ja laitteissa sekä järjestetyssä ohjelmassa  riittää riemua kahdeksikin päiväksi.

Keskusta monine nähtävyyksineen on melkein alueen vieressä. Vanhaan kaupunkiin voi tutustua mobiili-oppaan avulla omaan tahtiin. Kävelykadulla on useita mielenkiintoisia kauppoja sekä ravintoloita.

.

.

.

.

.

Jos satut sopivaan aikaan Naantaliin, pääset kaupunkilaisten järjestämään pihakirppistapahtumaan.

.

.

Kävelykadun varrelta löytyy myös mielenkiintoinen Naantalin museo.

.

.

Pienvenesatamassa risteilee mahtavia huvialuksia ja perinteisiä saaristolaispaatteja.

.

.

.

.

Sataman rannassa on useita hyviä ravintoloita ja terasseja. Hieman ylempänä rinteessä kohoaa Naantalin keskiaikainen harmaakivikirkko. Se oli alunperin birgittalaisluostarin kirkko. (Nådendal, Vallis Gratiae eli Armon laakso)

.

.

Kaupungin päänähtävyytenä mainitaan  satamalahden takana kohoava Presidentin kesäasunto Kultaranta. Vehreään saaristopuutarhaan pääsee tutustumaan yleisökierroksilla tai omatoimisesti kesäperjantai-iltaisin. Presidentin virka-asuntona toimiva Lars Sonckin suunnittelema graniittilinna on suljettu yleisöltä. Presidenttiperheelle annetaan asumisrauha.

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s