Vuorella majoitutaan, Ellivuorella lasketaan

Ellivuori sijaitsee Sastamalan Rautaveden saaressa, keskellä kansallismaisemaa. Vuorelta löytyy laskettelukeskus ja vuoren takaa Vuori Caravan.

Karavaanarit Vuorella

Karavaanareille tarjoaa majoituspaikkoja Ellivuoressa VuoriCaravan, nyt uuden yrittäjän voimin. Alue on raivattu Ellivuoren taakse Pirunvuoren kainaloon. Maasta nostetuista mahtavista kivistä on tehty hienoja pengerryksiä ja rajauksia vaunupilttulle.

Caravan-alueeseen kuuluu myös leikkipuisto jossa on mm. skeittiramppi, laaja frisbeegolf-rata sekä parkour-alue.

Viereistä Pirunvuorta kiertää valaistu latu ja kesällä ulkoilureitti, joka johtaa taiteilija Emil Danielsonin Kivilinnalle ja Pirunvuoren näköalapaikalle.

Laajahko alue

Vuori Caravanin alueella on 76 sähköpaikkaa. Osa paikoista on hyvin tilavia. Tarvittaessa alueelle mahtuu enemmänkin ajoneuvoja. Tätä testattiin aikanaan mm. SFC:n Matkailuautoilijoiden syyspäivillä. Autoja oli noin 130, isäksi näytteillä kymmenkunta uutta matkailuautoa.

VuoriCaravanilla on huoltorakennuksessa vessat ja suihkut. Uutta on pikku putiikki, josta löytyy peruselintarvikkeita ja juomia sekä pientä taloustavaraa. Huoltorakennuksen vieressä on tilava grillikota.

Useita saunamahdollisuuksia

Omaa saunaa löytyy huoltorakennuksen vierestä ja siellä on nykyisin myös palju. Rannassa on savusauna, sekä  tavallinen sauna, jotka lämpiävät tilauksesta. Saunojen yhteydessä on upea vanha takkatupa ja rannassa lämmin ihmispalju. Savusauna kannattaa tilata ajoissa. Sen lämmittäminen pitää aloittaa jo aamulla.

Hotelli ja ravintola vieressä

Caravan-alueen vieressä Hotelli Ellivuorella on saunaosasto, jossa on neljä saunaa ja kaksi allasta sekä mm. hohtokeilailurata.

Hotellissa on ravintola sekä Kotipizza.

Hotellimajoituksen lisäksi alueelta löytyy suuri joukko tasokkaita huviloita.

Ellivuoren ympäristössä on laajat kala- ja melontavedet sekä hyvät ulkoilumaastot . Viereisellä Pirunvuorella seisoo jykevä taiteilija Emil Danielsonin kivilinna.

Alueella valmiita luontoreittejä. Karttoja löytyy paikanpäältä tai sähköisenä. Vuokraamosta löytyy mm. kanootteja, sup-lautoja, soutuveneitä, fatbikeja, hytillinen vene sekä Buster.

Mutkamäkeen

Hiihtokeskuksen ”vuorelle” rakensi kolme urheiluseuraa vuonna 1964: Vammalan seudun Voima, Karkun Karku ja Tampereen Pyrintö. Aluksi avattiin yksi rinne ja hiihtohissi.  Vuonna 2024 täyttää hiihtokeskus 60 vuotta!

Talvi tulee Ellivuoreen aikaisemmin kuin muualla, kirjoitti paikallislehti 60-luvulla. Auttaakseen luontoa talven tekemisessä on Ellivuoren pujottelurinteille tilattu neljän lumitykin sarja.

Nykyisin Ellivuori Ski Centerissä on kuusi valaistua ja lumetettua rinnettä. Lumitykitkin ovat puolessa vuosisadassa hieman kehittyneet.

Mukavat monipuoliset perherinteet

Neljä isoa ankkurihissiä nostaa 5000 henkilöä tunnissa kaunista kansallismaisemaa katsomaan.

Noin sata metriä korkeat rinteet jakautuvat harjun kahdelle sivulle. Eturinteillä on lipunmyynti ja lastenrinteet. Toiselta sivulta löytyy Ellivuoren hotelli ja vuokramökit, sekä VuoriCaravan. Molemmista paikoista pääsee sujuvasti rinteeseen.

Eturinteiden Vanhalla Ellillä on pituutta 530 metriä ja Kärppärinteellä 560 metriä.

Takarinteiden Kostin rinne ja Hotellin rinne ovat hieman pidempiä, 760 ja 800 metrisiä.

Perheen pienimmät nousevat turvallisesti lastenrinteen sompahissillä ja Pinoccio-hissillä.

Pikku Ellillä on pituutta 170 metriä ja Pinocciolla 100 metriä. Lasten rinnettä on laajennettu ja rakennettu entistä turvallisemmaksi täksi talveksi. Laskettelun aloittaminen sujuu Ellivuoressa vuokravälinein. Vuokraamossa on hyväkuntoiset välineet lautailuun ja lasketteluun. Aloittelijoille on  myös Suomen Alppihiihdonopettajat ry:n kurssittamia opettajia. Viihtyisä keskiolutoikeuksin varustettu Ski Cafe tarjoaa lämmintä tai kylmää purtavaa ja juomaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s