Rimini Air 390 etuteltta

Teltta ilman putkia

Reimo esitteli toissa vuonna prototyypin ilmakaarietuteltasta Lahden Caravan-messuilla. Teltat tulivat myyntiin viime keväänä ja sellaista testattiin viime kesänä.

201509_22Houstskari-1132Suomen kesässä nopsasti pystytettävä teltta onkin monasti tarpeen. Aina ei aurinko paista…

Neljän ilmamakkaran tukemana

201509_22Houstskari-1079Teltta kiinnitetään matkailuajoneuvoon pujottamalla yläreuna telttauraan. Vaunuissa se on kiinteänä. Matkailuautossa sellainen harvemmin on mutta useimmat kotelomarkiisit on varustettu sellaisella. Pujottamisen jälkeen teltan ilmatäytteiset kaaret pumpataan täyteen mukana tulevalla pumpulla. Kaksitoiminen pumppu pumppaa sekä käsikahvasta painettaessa että vedettäessä.

201509_22Houstskari-1078Kaarien täytön jälkeen pingotetaan päätyjä tukevat narut, kaksi kummassakin päädyssä. Teltan helmat kiinnitetään maakiiloilla paikalleen. Tyynellä niitä ei tarvita montaa, tuulisella säällä enemmän.

201509_22Houstskari-1082Teltta ja vaunun tai auton pystyseinän väli tiivistyy paksulla pehmeällä toppamakkaralla.

201509_22Houstskari-1085Kaarien väliin on paketissa metalliset vaakatuet kovemmalle kelille. Ne pitävät etuseinän hyvin ryhdissä. Pakettiin kuuluu myös kumijoustimia, joilla helmat saa hyvin pingotettua. Helmassa on lisänä liepeet, jotka sulkevat helma tiiviisti maata vasten.

Ajoneuvon puoleiselle seinälle on pitkä telttauraan pujotettava tuulisuoja, sekä hieman korkeampi pala pyöräkotelon kohdalle. Jälleen kerran vaunua on tässä paremmassa asemassa. Vaunuissa kun on nuo urat kyljen alareunassa valmiin. Autoon pitää sellaiset asentaa jos haluaa helma tuulisuojaa käyttää. Uralistaa saa metritavarana caravan-tarvikeliikkeistä, mutta se ei missään nimessä ole pakollinen.

Valoisaa asumista

201509_22Houstskari-1083Teltassa on useita suuria ikkunoita, kolme pitkällä seinällä ja yksi kummassakin päädyssä, ovien vieressä. Kangasmateriaalikin läpäisee valoa ja näin asuminen on mukava valoisaa. Teltassa on ovi kummassakin päädyssä sekä kolme ovea etuseinässä. Etuseinät ovet saa rullattua ylös, jolloin tuuletusta helteellä saa riittävästi.

201509_22Houstskari-1077Kaikissa ikkunoissa on verhot ja päätyovissa hyttysverkot. Keskimmäisen etuoven saa tuettua kahdella mukanatulevalla pystytolpalla vaakasuoraan pieneksi etukatokseksi. Päätyovissa on vetoketjulla suljettavat hyttysverkot.

Nopea pystyttää ja purkaa

Teltan pystytyksen oppii nopeasti. Ensimmäisellä kerralla aikaa meni vajaa puoli tuntia kun kaikki tarvikkeet piti tutkia ja narut kiinnittää paikoille. Seuraavalla kerralla pystytys sujui jo reilussa vartissa kahteen pekkaan.

201509_22Houstskari-1080Kokoa vaunu tai auton eteen pystytettävällä teltalla on 390 x 236 senttimetriä. Korkeutta vaunun puoleisella sivulla on 245 cm.

Paketissa kaikki tarvittava

Teltta on pakattu kassiin jossa on mukana kaikki tarvittavat varusteet: Tehokas pumppu, lievekankaat, kiristysremmejä ja kumijoustimia, pystytuet etuovelle sekä 62 maakiilaa. Paketilla on painoa hiukan yli 20 kiloa. Laukku on kooltaan 95 x 40 x 40 senttiä mutta voisi olla hiukan suurempi. Nyt pakkaamisen kanssa saa olla tarkkana että vetoketju mahtuu kiinni. Kaikkia tarvikkeita, myös ilmakaaria myydään varaosina. Rimini Air 390:n hinta on noin 500 euroa. Telttaan myydään n. 60 euron hintaan sisäteltan, johon mahtuu nukkumaan pari henkeä.