Ivalo River Camping

Ivalo River Camping sijaitsee nimensä mukaisesti Ivalojoen rannalla. Pohjoisen suuntaan Ivalon keskustaan tulee matkaa vain nelisen kilometriä. Etelässä Saariselän suunnalla on Ivalon lentoasema kuuden kilometrin päässä.

Caravan-alueelle on helppo tulla koska se on aivan nelostien varrella. Suurin osa karavaanaripaikoista sekä sauna on Ivalojoen rannalla. Vastaanotto, ravintola, bensanjakeluasema kaasun myynteineen, huoltorakennus sekä mökit löytyvät toiselta puolen tietä loivasta rinteestä.

Uudistumista kaiken aikaa

Päärakennus on uusittu tyylikkäästi muutama vuosi sitten. Saman katon alta löytyy leirintäalueen vastaanotto sekä aamiaishuone ja vessat.

Rakennuksessa toimii 60 paikkainen ravintola A-oikeuksin. Toisessa päässä on reilunkokoinen 100 paikkainen kesäterassi josta osa on katettu, osa avointa ulkotilaa. Terassilta löytyy myös wc-tilat. Ravintolassa on A-oikeudet.

Uusinta uutta on hieno tilauskota, jossa tullaan järjestämään ruokailua tilauksesta, esim. loimulohta ja muuta lapin herkkua. Kotaa vuokrataan myös yksityiskäyttöön.

Matkailuajoneuvoja Ivalo Riverillä on yhteensä 40, joista 30 sähköllä. Suurin osa paikoista on jokirannassa.

Lähellä päärakennusta on rivi hiekkapohjaisia paikkoja. Rantapaikatkin ovat hiekkapohjalla, mutta välissä on nurmikkoa. Rannan pienet korkeuserot takaavat että kaikilta paikoilta säilyy hyvä näkymä ohijuoksevalle virralle. Karavaanaripaikat ovat avoinna myös talvella.

Vanha huoltorakennus on alueen takaosassa, mutta uusi on tulossa kertoo Minna Paaso, joka on luotsannut aluetta miehensä Matti Järvisen kanssa puolentoista vuoden ajan. Tätä kirjoittaessa puita on jo kaadettu ja kuoppa kaivettu. Uuden huoltorakennuksen tieltä poistuu kaksi leirintämökkiä, mutta uusia on tulossa. Tilanteesta riippuen ensi kesäksi saadaan 2-4 uutta mökkiä. Terassilla varustetuissa mökeissä on mm. jääkaappi, mikro ja vedenkeitin ja tietysti kalusteet. Kalusteet on uusittu kaikkiin mökkeihin 2020 keväällä. Keväällä 2020 on myös remontoitu muutama mökki aivan kokonaan.

Rantasauna ankkuroidaan maahan kevättulvien aikaan

Rantapenkereellä rannan matkailuajoneuvopaikkojen läheisyydessä seisoo hirsinen kesäsauna, jossa pesuhuone ja löylyhuone. Voimme taata että tässä vanhassa saunassa saa yhdet Suomen parhaimmista löylyistä. Modernimpikin sauna voisi olla paikallaan, mutta rantaa ei saa rakentaa tulvan takia, kertoo Minna. Viime keväänäkin saunan ylimmäinen laude oli veden alla. Rakennus köytetäänkin keväisin kiinni rantapuihin. Muuten se saattaisi löytyä seilaamasta Inarijärveltä. Pyörien päälle rakennettuja rantasaunojakin on ajateltu, ne voisi siirtää keväällä rannasta pois. Ongelmana niissä on viemäröinti jota rantaan ei saa tehdä, harmittelee Minna.

Monipuolisesti ulkoilua

Ivalo River Camping sijaitsee mukavalla paikalla myös ulkoilua ajatellen. Talvella pääsee hiihtämään ja suoraan kelkkauralle.

Saariselälle on matkaa noin 25 kilometriä. Yhteistyökumppaneilla on tarjolla ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta, joita voi ostaa suoraan alueen toimistosta. Kesäisin Ivalossa on myös täysimittainen frisbeegolfrata.

Joelle pääsee kesällä melomaan ja kalastaman. Ivalojoella järjestetään myös koskenlaskumatkoja jokiveneellä ja kumiveneellä, Ivalosta tai Saariselän Kutturasta, välietappina Ivalojoen legendaarinen Kultala.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ivalo River Camping

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s