Häkärinteet

Nopeuslaskumäestä koko perheen alueeksi

Nopeuslaskija Kalevi ”Häkä” Häkkinen toimi pitkään Maailman Nopeuslaskuliiton puheenjohtajana.

.

.

Hän harjoitteli oikeaa asentoa mm. auton katolla mutta halusi oman harjoittelurinteen. Hankasalmen metsissä umpihangessa kahlailemalla löytyi lupaavan tuntuinen jyrkänne. Kunta raivasi rinteet vuonna 1987. Lisää pituutta rinteelle Häkä sai rakentamalle laelle vauhdinottotornin, joka nyttemmin on purettu.

.

.

Caravan-alue rinteiden vieressä

Vuonna 1993 Häkärinteitä siirtyivät Jukka Kirjavaisen luotsaaman perheyrityksen vastuulle. Alue vaunuille perustettiin vuonna 1997. Viereen tehtiin huoltorakennus saunoineen, vessoineen ja keittiöineen. Sähköpaikkoja oli aluksi 25, nykyisin 80.

.

.

Myöhemmin huoltorakennusta laajennettiin tekemällä viereen uusi sauna- ja vessarakennus. Rakennusten väli katettiin kokoontumistilaksi. Toisessa rakennuksessa on nykyisin naisten sauna ja suihkut sekä keittiö, vessa ja huone vaatteiden kuivatukseen. Toisessa päässä on miesten sauna ja suihkut, rivistö vessoja sekä oleskelutila. Perhesauna järjestyy tilauksesta.

.

.

.

Huoltorakennuksen vieressä on tilava grillikota, joka on myös laskettelijoiden käytössä.

.

.

.

Rinteiden vierestä pääsee 3,8-kilometrin ladulle. Hankasalmella hoidettuja latuja on yhteensä 48 km.

Häkärinteillä on myös korkeatasoisia mökkejä viereisen lammen rannalla. Ensimmäinen huvila tehtiin vuonna 2001 ja nyt niitä on yhteensä 10. Häkärinteet toimii myös yhteistyössä läheisen Lomakeskus Revontulen kanssa, josta löytyy yli 50 hotellihuonetta ja lomamökkiä.

.

Tilava ravintola ja vuokraamo

.

.

.

.

Häkän rinneravintola on heti rinteiden alla ja lähellä caravan-aluetta. Vuosien mittaan ravintolaa on uudistettu ja laajennettu. Ravintolan pinta-ala on enemmän kuin  kaksinkertaistunut alkuperäisestä ja lasiseinän toisella puolella on suuri aurinkoinen terassi. Ravintolassa on hampurilaistyyppisiä annoksia ja pizzoja sekä päivällä lounaspuhvetti.

.

.

Rakennuksen pohjakerroksessa on caravan-alueen toimisto sekä hissilipunmyynti, välinevuokraamo ja välinemyymälä. Välineitä riittää vuokralle suuremmillekin koululasiryhmille. Laskettelun aloittelijat pääsevät tarvittaessa hiihtokouluun.

.

.

Täyttä Häkää maisemaravintola rinteiden huipulla avataan vilkkaimpina aikoina. Alakerrassa sijaitsee takkahuone ja terassilta aukeaa komeat maisema.

.

.

.

Useita rinteitä

Häkällä oli eturinteet ravintolan puolella sekä toisella puolella vaaraa länsi- sekä itärinteet.

Lapsiperheitä varten rakennettiin Lastenmaailmassa on helppo sompahissi ja  tukevana kautena uusi 75-metrinen mattohissi. Lapsille löytyy kivoja pujottelureittejä pehmustetuin estein. Rinneravintolan vieressä on pieni opettelurinne naruhissillä.

.

.

.

.

.

.

.

Hissejä Häkällä on kuusi ja erilaisia rinteitä yhteensä 14, pisimmät 800- ja 680-metrisiä. ”Normaalien” rinteiden lisäksi löytyy vaikeahkoja vaihtoehtoja, mm. Crossirinne, Kumparerinne sekä Off-piste-rinne.

.

.

.

Rinteet ovat kaikki hyvässä kunnossa, lumetuslaitteet ja rinnekoneet uusia. Uutta rinnekonetta pääsi allekirjoittanutkin testaamaan. Ei se niin helppoa ole. Aina ei ole ollut helppoa rinneyrittäjälläkään mutta periksi ei anneta, sanoo Jukka Kirjavainen katse suunnattuna ylös rinteisiin. Eteenpäin täyttä häkää…

.

.

.

Yksi kommentti artikkeliin ”Häkärinteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s