Emolahti

Emolahden hiekat

Emolahden valtteja ovat upea biitsi ja hyvin matala lapsiystävällinen ranta sekä modernit ja siistit huoltotilat. Myös sijainti lähellä nelostietä on hyvä.

Leirintäalue sijaitsee puhdasvetisen Pyhäjärven rannalla. Tämä on se Pyhäjärvijärvi, joka sijaitsee Jyväskylän ja Oulun puolessa välissä lähellä Pyhäjärven kaupunkia (entinen Pyhäsalmi).

Avointa hiekkarantaa on satakunta metriä. Hiekka on hienoa ja ihanteellista auringonoton lisäksi erilaisille tapahtumille. Vuosittain järjestetään mm. rantalentopalloturnaus Emolahti Beachfutis. Muista monista alueen riennoista mainittakoon jenkkiautojen Emolahti Meeting (https://youtu.be/8ccnFZlELmM) sekä erilaiset musiikki- ja urheilutapahtumat sekä festivaalit sekä tanssit. Kevättalvella 2019 ajettiin jäällä moottorikelkkojen kiihdytys-SM.

Siistit huoltotilat

Emolahden leirintäalueella on laaja nurmikenttä vaunuille. Kenttä kiertää mökkirivistö joista osassa on oma sauna. Majoituspalvelut toimivat ympäri vuoden, myös karavaanareille. Emolahti sijaitsee päätien varrella. Itse olemme käyttäneet aluetta myös nopeaan yöpymiseen Lapin matkalla. Tällöin maksut hoidetaan usein omatoimisesti. Päivystys toimii 24/7 toimistossa tai puhelimitse.


Uudehkossa huoltorakennuksessa on vessojen ja suihkujen lisäksi hyvä keittiö avarine ruokailutiloineen.

Pihalla on kaksi grillikatosta ja keittiön vieressä leikkipuisto.

Uimaan kahlaamalla

Hienon hiekkarannan vieressä on rantasaunat.
Niiden takaa löytyy upouusi rakennus, jossa on kaksi ympärivuoden käytössä olevaa tilaussaunaa. Suihkut ja vessat ovat talvella myös karavaanreiden käytössä. Rakennuksessa on lisäksi suuri kokoontumistila, jonka molemmissa päissä on keittiö. Väliseinällä salista saa kaksi juhlatilaa. Rakennuksen edessä on pitkä terassi. Pyhäjärven ollessa jäässä, voivat saunaojat vuokrata terssin edustalla poreilevan lämpimän altaan.

Rantasaunojen edessä oleva laituri on lyhyt. Ei siksi että ranta on niin syvä, vaan koska se on niin matala ettei varsinaista uimalaituria kannata tehdä. Ranta on taatusti lapsiystävällinen. Uimaan saa kahlata pitkälti. Etuna on matalassa nopeasti lämpiävä vesi.

Ruokaa, musiikkia, tanssia, toimintaa…

Päärakennuksessa on toimisto sekä kahvila- ravintola A-oikeuksin. Isossa salissa on tanssilattia ja ulkona suuri terassi. Perällä on vanhaan navettaan tehty tunnelmallinen hämyinen baari. Päärakennuksen vieressä rannassa on ulkolava tanssiin ja bändeille.

Nuorisolle on helppo keksiä puuhaa. Alueelta voi vuokrata mm. Lokariautoja, mönkijöitä, sähkömopoja, polkuautoja ja -pyöriä, segwayta, polkuveneitä, vene perämoottorilla ym…

Lähiseudun nähtävyyksiä

Pyhäjärveltä löytyy perinnepiha ja kotiseutumuseo Makasiini sekä kesäteatteri.

Järvellä järjestetään kesäisin laivaristeilyjä. Lähistöllä sijaitsevalla Honkavuoren Hiisituvalla on kuntoratoja ja korkea lintutorni. Talvella alueella on laajat latuverkostot.

Noin seitsemän kilometrin päässä sijaitsee Euroopan syvin, lähes puolitoistakilometrinen kuparikaivos. Toiminnan jatko on ollut vaakalaudalla. Metallin käsittelyyn ja valuun pääsee tutustumaan 4-tien varren Vaskikellossa, josta löytyy myös Suomen suurin, reilut kahdeksan tonnia painava kello. Kelloja saa soittaa.