Tankavaaran Kultamuseo

Kultakuumetta ympäri maailmaa

Kultamuseosäätiön ylläpitämä Tankavaaran Kultamuseo on ainoa kansainvälinen tämän alan museo maailmassa. Museon perusnäyttely kertoo Lapin värikkäästä kultahistoriasta.

Sisätiloissa on runsaasti raskaaseen työn liittyviä välineitä. Ulkoa löytyy erilasia rakennuksia ja huuhdontaan liittyviä koneita sekä kallakaivajien melko ankeitakin asumuksia.

Sisätiloissa Golden World-rakennuksen näyttelytila on jaettu kahteenkymmeneen osastoon eri puolilta maailmaa. Jo muinaiset roomalaiset etsivät kultaa mutta vielä vanhempia löytöjä on mm. Afrikasta. Alaskan suuri kultaryntäyskin on hyvin esillä.

Auditoriossa esitetään päivän mittaan erilaisia lyhytfilmejä kullanhuuhdonnasta ja sen legendaarisista henkilöistä. Opastetuilla kierroksilla tyypit heräävät henkiin mutta vieraat pääsevät myös itse kokeilemaan vaskausta. Koululuokille järjestetään Kultakenttien Koulu-nimisiä päiviä jossa jopa pukeudutaan 1800-luvun koululaisten mukaisiin vaatteisiin. Tankavaaran oppailla on omakohtaista tietoa kullankaivuusta sekä alueen geologista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s