Sexsjö SFC

Alan uranuurtajien alue

Sexsjö on rauhallinen ja lapsiystävällinen caravan-alue hieman sivussa pääteistä. Lähistöltä löytyy hienoja pyöräily- ja vaellusreittejä metsien läpi.

SF-Caravan Pietarsaaren seudun yhdistys perustettiin vuonna 1976, eli 40 vuotta tuli täyteen vuonna 2016. Yhdistystä oli perustamassa kaksi jäsentä jotka olivat olleet mukana aloittamassa valtakunnallisen SF-Caravan ry:n toimintaa. Bror Eklundin jäsennumero on yksi ja Antero Rankalan viisi!

0180930_SexsjöSFC-1018.jpgAlkuaikojen jäsenet rakensivat vaunuja itse.

 

ekeri-vaunuja-ja-kioskeja-2.jpgBror Eklund rakensi Ekerina vaunuja ja Effel Sundströmin käsissä valmistui 13 vaunua.

Effelin katsastaessa ensimmäistä vaunua oli Suomessa yhteensä vain 100 rekisteröityä matkamökkiä. Sexsjön portille jos minne sopii Suomen karavaanareiden symboli vankkurit.SexsjöSFC_07.jpg

Muutamat ensimmäiset vuodet yhdistys etsi itselleen omaa aluetta. Sellainen löytyi loppusyksystä löytyi 1984. Vuokrattiin noin hehtaarin alue Pedersören kunnan alueelta Sexsjöstä.

Talvella kauko-ohjattu sisäänpääsy

0180930_SexsjöSFC-1026.jpgCaravan-alue on pienen Sexsjön eli Sääksjärven rannalla. Portin pielessä seisoo siisti keltainen hirsinen toimistorakennus. Sen yhteydessä on kesäterassi.

SexsjöSFC_01.jpgEdellämainitut vankkurit ja maalatuista kivistä ladottu Sexjön nimiteksti tervehtivät portilla  vierailijoita.

Talvella Sexsjö on omatoimialue. Viikolla soitetaan isännälle ja puomi aukeaa kauko-ohjauksella, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Stig-Gustav Kvikant. Vessa ja suihku ovat käytettävissä numerokoodilla joka annetaan myös soitettaessa.

Siisti ja hyvinhoidettu alue

SexsjöSFC_03.jpgSähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkaa alueella on 120. Tontit ovat siististi ruudutettuja hiekkapohjaisia taskuja joiden välissä on nurmikkoa.

0180930_SexsjöSFC-1017.jpgHieman kauempana rannasta on metsänreunassa ”päivänkakkaroita”, pyöreitä kenttiä joista erkanee vaunupaikkoja säteittäin. Osa kausipaikoista on aivan rannan tuntumassa mutta vieraskoreitakin oltiin paikkoja jaettaessa.

0180930_SexsjöSFC-1037.jpgLähelle huoltorakennusta säästettiin matkailijoille useita paikkoja.

SexsjöSFC_05.jpgVieraspaikkojen  takana lasten aidattu leikkikenttä, josta löytyy monenlaista vimpainta, polkuautoa, keinua, kiipeilytelinettä, liukumäkeä ja trampoliinia.

0180930_SexsjöSFC-1044.jpgEdessä aukeaa järvi jonka rannassa on köysirata, liukumäki veteen ja laituri. Hiekkaranta toimii kesällä myös yleisenä uimarantana. Rannassa on pieni koppi uikkarien vaihtoon.

0180930_SexsjöSFC-1053.jpgSaunarannan uimalaituri toimii samalla venelaiturina. Kesällä soutuveneitä ja kanoottia voi käyttää vapaasti souteluun ja kalastukseen.

Kaksi saunaa, talvella viikonloppuisin

SexsjöSFC_04.jpgVieraspaikoilta oikealle on kaksi huoltorakennusta.

0180930_SexsjöSFC-1051.jpgToisesta löytyy modernit vessat ja suihkut, toisesta tilat tiskaukseen ja pyykinpesuun sekä kemssantyhjennys.

0180930_SexsjöSFC-1033.jpgToisessa päässä aluetta on kesäkäyttöön tarkoitettu tiskauspaikka.

0180930_SexsjöSFC-1030.jpgKesäkyökin lähellä oleva vanha aitta, Barnbo eli Lapsola, toimii nuoremman väen kokoontumistilana.

0180930_SexsjöSFC-1011.jpgMolemmista huoltorakennuksista löytyy sauna joka sisältyy hintaan yleisillä vuoroilla. Talvisaikaan sauna lämmitetään perjantaina ja lauantaina. Siitä huolehtivat kausipaikkalaiset joita on aina viikonloppuisin paikalla, kerto Stig-Gustav. Jos kantti kestää, pääsee talvella avantoonkin.

SexsjöSFC_06.jpgSaunojen vieressä lähellä vieraspaikkoja on avara ja valoisa grillikatos.

Saukon jäljille

Aivan alueen vierestä kulkee 50-kilometrinen Saukonreitti. Sen varrella on useita laavuja ja muutama kota taukopaikaksi tai yöpymiseen. Lähin nuotiopaikka on rannassa Caravan-alueen vieressä.

SexsjöSFC_08.jpg