Joulurauhaa

Joulu, Joulu, Joulu – Joulux, Joulux, Joulux, luxluxluxlux……

JoSap_01

Jouluun valmistautuminen alkaa aina hyvissä ajoin, jo pari kuukautta ennen Joulua. Mietin rauhassa mitä kenellekin hankin – ja hankin ne myös ajoissa. Sitten joulun alla saa keskittyä vain siivoiluun ja sen semmoisen pieneen käpsehtimiseen.

Näin tänäkin vuonna ajateltiin. Niihin pariin viimeiseen päivään kertyi kuitenkin taas aikamoista kiirettä. Jouluvieraita tulee ja valmisteluja riittää. Mihinkäs se tekoparta, keppi ja punainen nuttu taas onkaan…

JoSap_08

Pari vuotta sitten meillä oli rauhallinen joulu. Kotona oli viemäriputki haljennut. Vessan, eteisen ja keittiön lattia oli purettu ja koneet huusivat kuivatuslämpöä välipohjaan. Keittiötä ei ollut, eli jouluvalmistelut siltä osin olivat mahdottomia. Päätimme viettää rauhallisen Joulun kahdestaan, jossain muualla ja ilman hössötyksiä.

JoSap_12
Aattoaamuna starttasimme valmiiksi pakatun matkailuautomme ja suuntasimme Sappeeseen. Siellä meitä odotti rauhallinen paikka lähellä grillikotaa.

JoSap_10

JoSap_09Lunta satoi koko ajan hiljalleen ja puut olivat kauniin lumivaipan peitossa. Saunassa ei ollut tällä kertaa tungosta.

JoSap_03

Matkailuautolla nautimme saunakahvit, joulutortut ja muut pikkuherkut ja joimme lientä. Jouluateria nautittiin sattuneesta syystä valmiista pöydästä, Sappeen Huippu-ravintolassa. Hyvää oli, vaikkei kotitekoisen veroista…

JoSap_05

JoSap_06

Seuraavana päivänä satoi lunta edelleen. Lumitöitä tehtiin monta kertaa päivässä auton ympärillä. Rinteessäkin tuli käytyä mutta kova tuuli ja vahva lumentulo teki laskemisesta vähän pöperöistä.

JoSap_04

Tapaninpäivänä oli tarkoitus lähteä kotoselle hyvissä ajoin mutta lunta oli lähes puolimetriä. Auratraktori ehti vaunualueelle lopulta vasta iltapäivällä.

JoSap_14

Näin tuli vietettyä se kaivattu rauhallinen Joulu kahdestaan. Mutta jotain jäi puuttumaan. Perheen kanssa yhdessä olo on taas tänä Jouluna vuorossa. Lastenlapsikin on mukana ja pukin kamppeet on taas otettava käyttöön.

Joulu vaunussakin on kuitenkin joskus vielä edessä, mutta silloin ollaan varmasti kausipaikalla ja muutakin seuraa on oltava ympärillä.

Joulu on yhdessäolon juhlaa kun sellaiseen on tottunut. Hyvää Joulua kaikille – myös yksinjuhlijoille.

JoSap_15

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulurauhaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s