Ukkohalla – laskettelua ja polskuttelua

Ukkohalla sijaitsee Hyrynsalmella, noin 85 kilometriä Kajaanista pohjoiseen.

Ensilumille

Alkutalven houkuttimena on ensilumen latu, joka on avataan usein jo lokakuun loppupuolella. Lumet ovat oikeasti menneen talven lumia. Kun vaarat peittyvät luonnonlumeen, tulee Ukkohallassa olemaan 160 kilometriä merkittyä ja hoidettua latua. Tästä lähes 8 kilometriä on valaistua. Osa laduista kiertää korkealle vaaralle, upeisiin maisemiin tykkylumiseen metsään. Sopivin välimatkoin latureiteillä on laavuja ja kotia. Kovimmilla pakkasella noustaan lämpimämpään ilmaan vaaran huipulle, jossa on neljän kilometrin valaistu latu.

17 rinnettä

Ukkohallassa korkeuseroa on parhaimmillaan 170 metriä. Rinteitä on 17, pisimmillään 1400 metriä.

Ukkohalla parkit, Halla Park, Treeride ja Junnupark ovat saaneet kiitosta nuorilta hurjapäiltä. Ukkohallassa on useita rinnetapahtumia ja kisoja kauden aikana. Mekin satuimme paikalle hyppykisoihin. Tyydyimme tosin vain katselemaan…

Mukavaa majoitustilaa ja saunomista

Ukkohallan matkailukeskuksen ytimeen valmistui elokuussa 2011 korkeatasoinen huoneistohotelli Ukkohalla Chalets Ski&Spa. Kaikissa huoneistoissa on oma sauna ja korkeatasoinen varustus: Iittalaa, Pentikkiä ja Marimekkoa.

Huoneistoista on suora yhteys kuntosaliin ja sisäpelihalliin, sekä Hallan Saaga -kylpylä- ja saunamaailmaan.

Saunoja on yhteensä yhdeksän, viisi sisäsaunaa ja neljä ulkosaunaa. Vähintään neljä saunoista on aina lämpimänä. Terwasavusauna ja ulkosauna lämpenevät tilauksesta tai erillisen aikataulun mukaan esimerkiksi viikonloppuisin ja lomaviikkoina.

Räntäkelit menevätkin mukavasti erilaisissa saunoissa ja porealtaissa nautiskellen, välillä avannosta vauhtia hakien.