Erwin Hymer-Museo Saksassa

Hymer oli suuri matkailuautovalmistuksen edelläkävijä. Vuonna 1957 Erwin Hymer ja Erich Bachem suunnittelivat yhdessä Eriba-matkailuvaunumalliston. Nyt Hymer on Euroopan suurin matkailuajoneuvojen valmistavaja. Konserniin kuuluu merkit Eriba, Bürstner, Carado, Laika, Niesmann+Bishoff, Dethleffs, LMC sekä uusimpana Pohjois-Amerikan markkinoita hallitseva Roadtek Motorcaravan.

 

00bErwin Hymer on poistunut keskuudestamme mutta Erwinin muisto elää hänen viimeisessä suuressa työssään Hymer-museossa. Säätiön ylläpitämä museo sijaitsee Hymerin tuotantolaitosten vieressä Etelä-Saksassa Bad Waldseessä. 00jKomeassa kaksikerroksisessa avarassa hallissa on 6 000 neliömetriä näyttelytilaa.

00cMuseon yhteydessä on ravintola sekä myymälä. Museon piha-alueelle mahtuu parkkeeraamaan suurimmatkin matkailuajoneuvot. 00eRuutuja on satoja ja yöpyäkin voi, matkaparkkityyliin ilman palveluita yöaikaan.

00gMuseorakennuksen läpi on rakennettu tiemäinen käytävä joka kurvaa yläkerrokseen ja siellä kaarreltuaan palaa takaisin alakertaan. Reitin varrella esitellään noin 80 matkailuajoneuvoa monen vuosikymmenen ajalta, alkaen ensimmäisistä eurooppalaisista matkailuvaunuista ja -autoista. 41bMuseo esittelee tietenkin Hymerin historiaa mutta enemmistö vaunuista ja autoista on muita saksalaisia, sekä muutamia eurooppalaisia merkkejä.

 

BOGASCH 1986, DDR

Yllättävää on kuinka paljon Itä-Saksassa valmistettiin vaunuja ja millaisella muotoilulla!

 

 

MIKAFA REISEMOBIL DE LUXE 1959, D

 

DETHLEFFS GLOBETROTTER 1953, D

 

SPORTBERGER LAND-YAHT L6 1953, D

Nukkumapaikat kuudelle!

 

MIKAFA STUDENT SPEZIAL 1956, D

Ajoneuvojen kuvia runsaasti lisää SF-Caravan Nostalgiakerhon sivuilla: https://sfcnostalgia.wordpress.com

 Erwin Hymer -museo on avoinna ympärivuoden päivittäin klo 10 – 18, torstaisin pidennetty aukioloaika 10 – 21.