Camping Jurva uudistuu

Camping Jurva sijaitsee nimensä mukaisesti Etelä-Pohjanmaan Jurvassa, joka kuuluu nykyisin Kurikan kuntaan. Pari vuotta on leirintäaluetta pyörittäneet nyt uudet omistajat.

Yrittäjät ja nimi uusiksi

.

.

Leirintäalueen nimi oli muutaman vuoden Botnia Camping ja sitä ennen Sälli. Alue vaihtoi omistajaa vuoden 2020 alussa sitä hoitelevat nyt Janne Rinta-Luoma vaimonsa Sanna Rinta-Luoman ja siskon Suvi Tuurin kanssa. Päivällä kaikki aika menee ravintolassa, joka on kyläläistenkin suosima ruokapaikka. Viimeksi poiketessamme oli ravintolassa mm. joukko liikennettä valvovia poliiseja lakisääteisellä lounastauolla. Ravintolassa on tarjolla myös aamiaista kesä-heinäkuussa joka päivä 7.00-10.00.

.

.

Ravintolarakennus sijaitsee alueen portin tuntumassa, tilavan pysäköintialueen vieressä. Ravintolassa on suurehko sali ja avara terassi iltapäiväauringon puolella. Männikön lomassa siintelee kirkasvetisen Säläisjärven pinta. Terassin vieressä on toinen lasten leikkipaikka, toinen löytyy lähempää rantaa. Männiköstä löytyy myös lapsille jännä Röllikylä.

.

.

.

.

Kolme saunaa

.

.

Huoltorakennuksessa on vessat ja suihkut sekä kemssan tyhjennys. Toisessa päässä on sähkölämmitteiset saunat. Naisille ja miehille on oma sauna suihkuineen ja pukuhuoneineen. Saman katon alla saunojen välissä on yhteinen terassi. Saunassa on yleiset vuorot kesä-heinäkuussa ke-pe ja la 16.00-21.00. sekä keväällä ja syksyllä pe-la. Erillisessä rakennuksessa on ympäri vuoden käytössä oleva puulämmitteinen tilaussauna, jonne mahtuu kymmenkunta löylyn lyötäväksi. Tilaussaunojien käytössä on tietenkin suihkut mutta myös takkahuone sekä terassi järven puolella.

.

.

.

.

Tilaussauna vieressä on suuri grillikota 40 hengelle. Sitä voi vuokrata erikseen tai yhdessä tilaussaunan kanssa; Oiva paketti järjestää kekkerit omalle väelle tai työporukalle. Rannasta löytyy myös grillikatos sekä grillilaavu, vapaasti leiriytyjien käytössä.

.

.

.

.

Säläisjärvi on kirkasvetinen

.

.

Järven ranta on koko matkaltaan hienoa hiekkaa. Saunojille on uimalaituri ja rantaveteen ankkuroitu uimalautta. Järvestä tulee myös kalaa. Itse en kokeillut mutta todisteeksi löytyy käytössä ollut savustin. Rannassa virvelöivät paikalliset kehuivat että järveen istutetaan vuosittain runsaasti kirjolohia. Säläisjärvi onkin rankattu Suomen parhaaksi lohijärveksi Erä-lehdessä.

.

.

.

Siisti ja toimiva vaunualue

Jurva Campingin maasto on  kuivapohjaista kangasta. Alueella kasvaa jykevä hongikko. Ympärivuotiselta alueelta löytyy sähköllisiä matkailuajoneuvopaikkoja 82. Sähköttömiä paikkoja on lisäksi muutamia. Numeroidut paikat ovat selkeissä taskuissa ja asfaltoituja kuten alueen tiestökin. Paikan saa itse valita vapaina olevista. Karttaan merkitty kausipaikkalaisten varatut paikat. Kausipaikkalaisia on alueella melko paljon mutta yli kahdeksastakymmenestä paikasta riittää kyllä runsaasti vieraillekin.

.

.

.

Alueella on viisi hyvin varusteltua mökkiä petivaatteineen sekä telttapaikkoja.

.

Toimintaa lähiseudulla

.

.

Aivan leirintäalueen vieressä on 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä Säläishalli jossa mahtuu järjestämään suuremmatkin juhlat. Hyväpohjaisia kuntoratoja risteilee lähimetsässä useita kilometrejä, kiertäen aivan alueen vieritse. Botniaring noin viiden kilometrin päässä on Suomen pisin ja nopeavauhtisin moottorirata.