Degersand resort

Alue avautuu suoraan avomerellele

\DCIM\100MEDIA\YUN00008.jpg

Degersand Resort sijaitsee Eckerön saaren eteläkärjessä. Nimestä saattaa jo arvella että alueen ranta on hiekkaa. Käytännössä koko Degersand Resortin tontti onkin hienoa hiekkaa, joka päättyy leveään hiekkarantaan.

Ahvenanmaan paras hiekkaranta

Etelän suunnassa Degersandista avautuu upea maisema avomerelle. Rantaan vyöryy joskus mahtavia aaltoja mutta yleensä etelätuulet ovat lempeitä. Ranta on pitkälti matalaa hienoa hiekkaa, lapsille mieleen. Hikkarannan toisella reunalla on yleinen uimaranta mutta väkeä siellä käy harvakseltaan. Suurin osa hiekkarannasta on leiriytyjien käytössä.

Kodikas ja sopivan kokoinen alue

Caravan-alueen maasto on hiekkapohjaista mutta monin paikoin se kasvaa männikköä ja matalaa heinikkoa. Matkailuajoneuvopaikat sijoittuvat eri tyyppisille alueille. Osa paikoista on männikössä lähellä päärakennusta, osa rannan tuntumassa. Säiden mukaan voi valita mieleisensä. Monilta paikoilta on vain parikymmentä askelta mereen.

Muutamilla rantapaikoilla on syytä varoa ettei auto jää kiinni hienoon hiekkaan. Pääosa ajoreiteistä on kuitenkin päällystetty pitävällä murskeella. Matkailuajoneuvopaikkoja alueella on kolmisen kymmentä. Alue on haluttu pitää pienehkönä joka takaa  rauhallista lomailua kaikille.

Laadukkaat mökit

Mökkejä Degersand Resortissa on viisi, vähän mutta tyylikkäitä. Tilavissa mökeissä on tasokas kalustus ja hyvä varustelu, mm. wc sekä suihku sisällä ja ulkona. Keittiössä on kaikki tarpeelliset laitteet ja astiastot kuudelle.  Jokaisen mökin edustalla on suuri terassi ulkokalusteineen ja grilleineen.

Kivasti sisustetut huoltotilat

Huoltorakennukset löytyvät alueen laidalta. Kahdesta viereisestä rakennuksesta löytyvät vessat ja suihkut sekä keittiötilat. Tyylikkäissä tiloissa on pirteätä värit huoliteltuja yksityiskohtia kuten tauluja ja hauskoja kylttejä: Vessanpönttöön ei saa laittaa vaippoja, puhelinlaskuja, kultakaloja tai omia unelmia…

Huoltorakennusten vieressä on grillipaikka. Toinen löytyy hiekkarannalta.

Rannan vasemmassa reunassa seisoo  puulämmitteinen tilaussauna saunakammareineen. Meren puolella on mukava terassi ja aurinkotuolit. Saunan pehmeistä löylyistä on lyhyt matka pulahtaa mereen.

Terassille

Päärakennus löytyy heti portin pielestä. Alueelle saavuttaessa siellä vain pistäydytään mutta myöhemmin kannattaa tutustua ravintolan tarjontaan. Sisällä on avarat tilat vaikkapa kokoukselle. Merelle etelään aukeaa näkymät suurista ikkunoista ja vielä paremmin ulkoa tilavalta terassilta. Ulkoilmassa on mukava nauttia virkistävät juomat tai valita ruokalistalta purtavaa. Tarjolla on leivonnaisia ja paikallisista raaka-aineista tehtyjä ruoka-annoksia.

Aikuisten istuessa terassilla, voivat lapset touhuta viereisellä leikkipaikalla, jossa on mm. kaksi leikkivenettä, keinut ja paljon hiekkaa leikkimiseen ja rakentamiseen.

Veneelläkin ravintolaan pääsee. Vierasvenesatama on pienen kävelymatkan päässä niemen takana, suojassa tuulilta. Veneilyyn ja melontaan maisemat ovat aivan mahtavat. Rantakallioita voi myös kierrellä jalkaisin.