Eckerö Camping & Stugor

Uudistuva alue

Eckerö Camping & Stugor on ollut toiminnassa pidempään, aiemmin lyhyemmällä nimellä Eckerö Camping. Nyt alue on uudistunut ja uutta rakennetaan lisää.

Sivussa pääteiltä

Leirintäalue sijaitsee rauhallisella alueella Skagenissa, Eckerön saaren pohjoisosassa. Sinne risteytyy Skaguddsvägen muutama kilometri ennen Eckerön Storbytä. Aluetta ympäröi metsäalue. Asutusta on vähän eikä läpikulkuliikennettä ole.

Leirintäalue on Ahvenanmaalaisittain sikäli harvinainen että täällä ei majoituta meren rantaan, vaan toiminta keskittyy kahden pienen, osittain heinikkorantaisen järven rannalle. Pienemmästä järvestä on toisin yhteys meren lahteen, Lagnasfjärdeniin. Meren puolelta löytyy uimaranta sekä veneranta ja luiska, jos on tarttunut venetraileri matkailuauton perään. Meren puolella pääsee nauttimaan merimaisemista ja sileistä rantakallioista.

Karavaanareille nurmialue

Caravan-paikat löytyvät heti ensimmäisenä alueelle tultaessa. Vaunupaikat ovat nurmikolla järven rantaa myötäillen. Nurmelta löytyy paikka seitsemällekymmenelle matkailuajoneuvoille sekä teltoille. Muuten alue on kuivaa kangasta ja harvahkoa männikköä. Alue on kaikkinensa melko avara.

Huoltorakennuksia caravan-alueella on kaksi, toinen alueen päässä, toinen keskellä. Rakennuksissa on vessat ja suihkut, sekä tiskaus-, kokkaus- pyykinpesupaikat. Molemmista rakennuksista saa juomavettä. Kemssapytylle ja harmaavesille on tyhjennyspaikat molemmissa rakennuksissa.

Kauempana olevan huoltorakennuksen viereltä löytyy grillipaikka sekä rantasauna, jonka voi tilata valmiiksi lämmitettynä tai edullisemmin itse lämmittäen.

Paljon mökkejä

Rannan nurmikenttä on vanhinta aluetta. Uudemmat mökkialueet löytyvät järven toiselta puolelta sekä uusimmat viereisen, hieman pidemmän järven rannalta. Mökkien lähellä on alueen toinen sauna. Sen kaveriksi voi tilata lämminvesipaljun.

Alueella on parikymmentä eri kokoista mökkiä, myös aivan uusia ja moderneja ”konttimökkejä”. Kaikissa mökeissä on monipuolinen varustus aterimia myöden, vuoteet valmiiksi pedattuna. Majoitusvaihtoehdoiksi löytyy myös kaksi matkailuvaunua.

Päärakennuksessa ravintola

Keskellä aluetta on päärakennus jossa on toimisto sekä kioski ja ravintola. Listalta löytyy mm. pizzoja, burgereita, ranskalaisia ja salaatteja. Liha- ja kalaruokia sekä vegaaneja vaihtoehtoja. Ravintolan edustalla on avara terassi.

Toimistolta voi vuokrata mm. pelivälineitä, veneitä moottorilla tai ilman,  kalastusvälineitä sekä polkuveneitä, kajakkeja ja sup-lautoja. Ravintolan lähellä on hieno minigolf-kenttä.