Fisketorpet

Brändössä keskellä upeaa ulkosaaristoa 

Kustavin Vuosnaisista Ahvenanmaalle Åvan satamaan ajaa lautalla vain nelisenkymmentä minuuttia. Täältä jatkuu hyvä mutta kapeahko asfalttitie muutaman saaren läpi Brändön saariryhmään ja Korsön saarelle, josta löytyy koillissaariston ensimmäinen leirintäalue.

.

.

Fisketorpet aavan meren äärellä

Leirintäalueen esustalla aukeaa laaja merilaue lähes asumattomine pikkusaarineen ja kallioisine luotoineen. Vesi on täällä ulkosaaristossa uskomattoman kirkasta.

Fisketorpet on vanha leirintämökkikylä 70-luvulta mutta on uudistunut voimakkaasti kymmenen vuoden aikana. Mökkikylä käsittää kymmenen hyvin varusteltua rakennusta. Osa mökeistä on leirintäalueella, osa noin puolen kilometrin päässä. Useimmista mökeistä on upea näköala merelle.

.

Hienot merimaisemat majoittujilla

.

.

.

Uudempaa aluetta on leirintäalue merenrannalla. Rantavitikot on raivattu niin telttailjoiden kuin karvaanareidenkin alueeksi, lähelle meren rantaa.

Telttapaikat ovat nurmikentällä, osa kallioiden lomassa. Telttailijat voivat ladata kännykkänsä toimistossa.

Matkailuajoneuvopaikkoja on kaksitoista, joista kahdeksan sähköllä

Muutama caravan-paikka on mahtavan upealla  paikalla aivan meren tuntumassa, kalliorinteen kainalossa. Ykköspaikka on kallion laella pienellä katjaisella luonnonnurmikentällä. Ympärillä on meren aikojen saatossa siloittamat kalliot, edessä suoraan mereen laskeva loiva kalliorinne.

.

.

Kaksi suihkullista saunaa

.

.

Rannassa on kaksi puulämmitteistä saunaa. Toinen niistä on kallion päällä muutaman metrin päässä merestä. Toisen saunan terassi on pilarien varassa osittain meren yläpuolella. Molemmilla saunoilla on hyvät uimalaiturit.

.

.

Kolmas rakennus rannassa pitää sisällään keitiön sekä suihkun. Keittiön rannasta on helppo lähteä myös vesille, esimerkiksi melomaan.

.

.

Ravintola uudessa päärakennuksessa

Taaempana kallion laella seisoo komea vuonna 2019 valmistunut ravintolarakennus. Samassa yhteydessä toimii alueen toimisto. Ravintolassa on tarjolla pikkupurtavaa sekä lämpimiä annoksia.

Ravintolan edustalla on 40 hengen terasssi, josta aukeaa maisema auringonlaskun suuntaan laajalle merialueelle.

.

.

Leirintäaluetta ympäröi hyvät kalavedet. Kalastusluvat hankitaan valmiiksi, jos tilaat ne etukäteen. Vuokravene ja moottori tai paikallinen kalastusopaskin järjestyy.

.

.

Fisketorpet ei ole kovin suuri alue. Paikka kannattaakin varata etukäteen, ainakin sesonkiaikana. Vaikka vettä ympärillä riittää, saattaa kuivana aikana tulla joskus puutetta makeasta vedestä. Karavaanarin kannattaa täyttää juomavesisäiliönsä varoiksi ennen saarille lähtöä.

.

\DCIM\100MEDIA\YUN00055.jpg

.

.

.

Lauttarantaan ja eteenpäin

Kun on tullut aika jatkaa matkaa kohti pääsaarta, löytyy satama Snäckön eteläkärjestä. Matkaa caravan-alueelta tulee noin 17 kilometriä.

.

.

Matkalla voi poiketa Brändön osuuskaupalla, sekä tutustumassa 1740-luvulla rakennettuun kirkkoon. Lauttamatka Hummelvikin satamaan Lövön saarelle kestää 2,5 tuntia Toinen vaihtoehto on jäädä lautalta pois puolimatkassa Kumlingen saarelle.

.