Ahvenanmaan korkeimpia paikkoja
.

.
10 000 vuotta sitten kun jääkausi antoi periksi, kohosivat ensimmäisenä näkyviin tietysti Ahvenanmaan korkeimmat kohdat. Esiin työtyville saarille tuli asutusta heti kohta, n. 7000 vuotta sitten. Tuolloin Ahvenanmaan pinta-ala oli 25 neliökilometriä. Yksi esiin kohonneista saarista oli nykyinen Getan maakunnan Getaberget eli Geta-vuori. Vuoreksihan tuota nyt 107 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavaa kallionyppylää kutsutaan, ja korkeutta tulee koko ajan lisää.
.

.
Aivan Ahvenanmaan korkein kohta ei tuo Getan kallio ole. Saltvikin kunnasta löytyy Orradalsklint, jonka ”huippu” kohoaa 129,1 metrin korkeuteen.
Getan kylältä vuorelle vievä tien maisemat ovat erilaisia kuin muualla Ahvenanmaalla. Lämpimissä laaksoissa on laajoja omenapuutarhoja joiden välissä kohoaa punaisia graniittikallioita.
.

.
Geta-vuoren huipulta aukeaa hulppeat maisemat. Vuoren rinteiltä löytyy rotkoja ja kuin luolastoja, mm. Djupviksgrottenin luola. Getalta löytyy viiden kilometrin pituinen.
.
.
.

.
.
Laelta löytyy jo 1930-luvulla rakennettu näkötorni, sekä kesäaikaan auki oleva ravintola Soltuna, josta on mahdollista vuokrata myös mökkejä. Osa rakennuksista on Lars Sonckin suunnittelemia.
Ravintolan luota löytyy myös minigolfrataa, lasten peikkopolkua sekä erittäin suosittu frisbee-golfrataa.
.
Kirkko ja panimo
Kylältä löytyy kirkkobongareille yksi rakennus lisää. Getan kivikirkko rakennettiin 1400-luvulla, luultavasti Pyhän Yrjön kunniaksi.
.

.

.

.
Pyhä Yrjö antaakin syyn mennä käymään panimossa? Takaisin Maarianhaminaan ajeltaessa matkalle osuu Stallhagenin artesaanipanimo ja ravintola (Getavägen 196). Valikoimista löytyy tummia ja vaaleita, mm. Ipa, Åpa, Baltic Porter ja Honungsöl sekä uudelleensyntynyt maailman vanhin säilynyt olut Historic Beer 1843.