Gröna Udden Camping

Merenrantapuisto Maarianhaminan keskustan vieressä

Maarianhaminan Gröna Udden sijaitsee kauniilla puistomaisella rannalla. Sijainti on erinomainen rauhalliseen rantalomailuun sekä Maarianhaminan kaupunkiin tutustumiseen. Keskustaan on matkaa alle kilometri.

.

.

Gröna Udden uudistuu

Maarianhaminan leirintäalue on ollut kaupungin omistuksessa mutta rakennukset on nyt ostettu omaksi, kertoo aluetta isännöivä Lars Luoma. Uudistuksia on jo tehty ja lisää on työn alla. Portin lähellä seisovassa rakennuksessa on leirintäalueen toimisto sekä ravintola. Keittiö ja Pizzeria on uusittu. Pizzat ovat suosiossa myös kaupungin kanta-asukkaiden keskuudessa.

.

.

Paljon tilaa leiriytyjille

Leirintäalue sijaitsee nurmipohjaisessa rinteessä. Päärakennuksen terassilta aukeaa näkymä loivasti kohti merenlahtea laskevalle nurmikkoiselle leirintäalueelle, päätyen laajaan hiekkarantaan. Rakennuksen vieressä on hiekkakenttä, jossa voi ajella vuokratulla Segwaylla. Toisella puolella rakennusta on laaja, hieno minigolf-kenttä. Pizzan ostajalle kierros minigolfia ilmaiseksi.

.

.

.

Alueella risteilevät tiet ovat asfalttipintaisia. Telttailijoille on laajalti nurmikenttää. Säätilan mukaan voi valita paikan aurinkoiselta nurmikolta tai lehtipuiden siimeksestä. Myös matkailuajoneuvot voivat majoittua nurmikolle. Varsinaiset vaunualueet ovat alueen toisella laidalla rinteessä sekä alempana lähellä rantaa.  Matkailuajoneuvopaikkoja uudistettiin niin että niihin on nyt helpompi ajaa. Myös sähkötolppia uusittiin  ja tehtiin lisää.

.

.

.

.

.

Ylempänä rinteessä on useita mökkejä, neljälle tai kuudelle hengelle. Myös niitä on uudistettu ja työtä jatketaan.

.

.

Erikoinen huoltorakennus

Keskellä leirintäaluetta on saniteettirakennus, josta löytyvät vessat, pukuhuoneet ja suihkut. Miehille ja Naisille on omat tilansa rakennuksen eri päädyissä. Ovet aukeavat näppäinkoodilla. Rakennuksen arkkitehtuuri lasiseinineen ja kattoikkunoineen on mielenkiintoinen. Rakenteet ovat kunnossa, vaikka ikää on jo kertynyt. Uusimista on kuitenkin suunniteltu, kertoo Lars.

.

.

.

Pienen matkan päästä löytyy toinen rakennus, jossa on keittiötilat sekä pyykinpesutupa. Keittiössä on mikroaaltouuneja, keittolevyjä ja tiskauspaikat sekä telttailijoille kylmätilat elintarvikkeiden säilytykseen. Ruokailutiloja on sekä sisällä että ulkona. Keittiörakennuksen vierestä löytyy grillikatos.

.

.

.

Kaksi rantasaunaa löytyy omasta rauhastaan pienen metsikön takaa, hiekkarannan vasemmalta reunalta. Saunojen malli ja väritys tuo mieleen vanhat rantamakasiinit.  Saunan lähellä on WC-rakennus, joka on myösmmalta reunalta. Saunan lähellän. n pienen metsikön takaa, hiekkarannan vasemmalta reunalta. Saunan lähellän on WC-rakennus, jokmyös uimarannalla vierailevien käytössä.

.

.

Lasten iloksi Gröna Uddenilla on uimarannan lisäksi leikkipaikka, pomppulinna ja jäätelökioski.

.

.

.

.

Tuhannen lehmuksen kaupunki

.

.

Maarianhamina on suuri pieni 11 500:n asukkaan kaupunki, jossa vierailee 1,5 miljoonaa matkailijaa vuodessa. Gröna Uddenilta on keskustaan matkaa vain kilometri ja sinne vie puistotie mm. kaupungin uimarannan ohi. Keskustan kohdalla rannassa on merikortteli, useita rantaravintoloita ja vilkas venesatama. Kaupungin kävelykeskustassa on paljon ostosmahdollisuuksia, lisää ravintoloita, kulttuuria ja muita elämyksiä.

.

.

.

.

.