Hietajärvi SFC

Vaihda farkut verkkarihousuun

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry on perustettu vuonna 1982. Vireä yhdistys ylläpitää hienoa caravan-aluetta Joensuun kaakkoispuolella.

Komeaa mäntymetsää järven rannassa

.

.

Hietajärvi sijaitsee Kiihtelysvaarassa n. 35 kilometrin päässä Joensuusta. Alue on luonnonkauniilla mäntykankaalla Ison Hietajärven rannalla. Jykevän männikön keskellä mutkittelee pieniä teitä ja matkailuajoneuvopaikat on ryhmitelty mukavasti maastoa mukaillen. Sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkoja on 160.

Noin 1600 jäsenen yhdistyksellä on alueella tietysti paljon kausipaikkalaisia mutta vieraille pyhitettyjä paikkojakin on 60.

.

.

Kangasmetsäinen maasto tarjoaa mukavia ulkoilureittejä sekä marjastus- ja sienestyspaikkoja, talvisin hiihtolatuja. Yhdistyksen veneet ovat vapaasti käytettävissä Kalastusluvista saat alueelta tietoa ja kesällä veneet ovat vapaasti käytettävissä.

.

Hienot ja toimivat huoltorakennukset

Talvisaikaan toimitaan SFC:n jäsenille tutusti omatoimialueena. Kesäkuukausina isäntien käytössä on pieni vastaanottorakennus ja kioski.

.

.

.

Komein rakennus rannassa on ympärivuotisessa käytössä oleva takkatupa ja saunarakennus. Sieltä löytyvät miesten ja naisten pesutilat ja WC:t sekä Hietsun Helmestä liedet, mikroaaltouuni tiskipaikka ja juomavesipiste.

.

.

.

.

.

.

Saunat lämpiävät kesäaikaan päivittäin 18-22, talvella tarpeen mukaan. Yleisten saunavuorojen lisäksi kesällä pääsee tilaussaunaan kympillä tunti. Saunana edustalla hyvä loivasti syvenevä uimaranta ja tukeva laituri. Talvella on tyytyminen jäässä olevaan reikään, joka pidetään sulana sähköpumpulla.

.

.

.

Aidattu lasten leikkikenttä sijaitsee saunarakennuksen vieressä. 

Keskemmältä aluetta löytyy toinen huoltorakennus, jossa on wc:t ja suihkut,  ruuanlaittotilat ja tiskipaikat sekä kemssan ja harmaaveden tyhjennys. Rakennuksen yhteydessä on myös kesäkeittiö ruokapöytineen sekä pesupaikka autoille ja vaunuille.

.

Grillikota, tanssilava ja savusauna

Rannassa päärakennuksen vieressä seisoo Hietalava, jossa käytetään pääasiassa kesäkauden treffeillä tansseihin ja elävän musiikin esityksiin. Lavan vieressä on ympäri vuoden käytössä oleva mutterin mallinen grillikota. Tulille mahtuu mukavasti reilut kymmenen henkeä.

.

.

.

Kodan läheisyydessä on Hietajärven ylpeys, savusauna. Se lämmitetään uikkarisaunana pääasiassa kesälauantaisin sekä talvella isompien tapahtumien yhteydessä. Tapahtumia aktiivinen yhdistys järjestääkin vuoden mittaan mukavasti.

.

.

Mustavaarana rinteisiin15 kilometriä

Mustavaaran perheystävälliset rinteet tarjoavat mukavat rinteet kaikentasoisille laskettelijoille. Hiihtokeskuksen alueelta löytyy myös kaksi kotaa ja hiihtoladut upeissa vaaramaisemissa.

.

.

Hietajärven naapurista löytyy hevos- ja matkailutila Chippewa Range.

.

.