Hietasaari SFC

Luonnonläheinen perhepaikka

Hietasaari on SF-Caravan Keski-Suomi ry:n alue kuten Lintulahtikin. Sijaintinsa puolesta alueet poikkeavat toisistaan. Lintulahti on päätien vierellä mutta Hietasaari on sivummassa. Sinne on varta vasten poikettava.

Ei etäisyys pääteiltä ole kohtuuton. Nelostien Hirvaskankaalta tulee matkaa alle 30 kilometriä, samoin kuin lännestä18-tieltä Multialta. Tiet ovat asfaltoituja lähes perille asti. Poikkeaminen kyllä kannattaa, sillä Hietasaari on toimiva ja hyvin hoidettu alue ja kauniilla paikalla.

Järveä kahdella suunnalla

.

.

.

Hietasaari ei nimestään huolimatta ole saari, mutta järvi reunustaa aluetta kahdelta suunnalta. Aurinko laskee kesällä järvenselän taakse. Hietasaarta on pilke silmäkulmassa kehuttu myös hyvin aurinkoiseksi sen jälkeen, kun Veera-myrsky kaatoi puut lähes koko alueelta. Huumorilla tuohon oli pakko suhtautua, vaikka huomattava määrä vaunujakin tuhoutui myräkässä. Nyt reilun kymmenen vuoden jälkeen teiden varsia reunustavat jo uudet puut ja pensaat, mutta isoja honkia on vain länsilaidalla.

.

.

.

Alue on maastoltaan monipuolinen. Tiestö ja paikat polveilevat rannan ja maaston mukaisesti. Alueen toisessa reunassa tontit polveilevat metsää kohden nousevassa rinteessä. Alueella on 180 matkailuajoneuvopaikkaa, kaikki sähköllä. Isompi osa paikoista on kausipaikkalaisilla, mutta vieraspaikkojakin on useita. Talvella vierailijoita voisi olla enemmänkin. Heinäkuussa joudutaan ikävä kyllä joskus jopa käännyttämään matkailijoita pois.

Huolto toimii

.

.

Huoltotilat ovat monipuoliset ja yhdistysten alueiden tapaan hyvin hoidetut ja siistit. Alueelle tultaessa vastassa on vasemmalla toimistorakennus. Talvella isäntäpäivystys toimii vain viikonloppuisin, muulloin ollaan omatoimisia. Toimiston aukioloaikoina palvelee Minimarket, josta löytyy mm. talous- ja elintarvikkeita, pakasteita, makeisia ja jäätelöä sekä grillimakkaraa.

.

.

.

Toimiston viereisestä huoltorakennuksesta löytyvät hyvä keittiö tiskialtaineen, pyykinpesukoneet sekä suihkut ja vessat, myös inva-wc. Alueen molemmilta laidoilta löytyvät myös pienet vessarakennukset, toinen niistä aivan uusi. Rannalla on lisäksi 3-kamarinen lämmin saniteettikontti. Joka osastossa on suihku, wc ja pesuallas.

Jäteasema löytyy huoltorakennuksen läheltä. Roskille on uudet maanalaiset jätesäiliöt ja monipuolinen lajittelu.

Toimisto- ja huoltorakennuksen jälkeen on ns. keskusaukio, jonka takaa löytyy lasten leikkipaikka, pihasaunarakennus, grillikota sekä savustuspaikka. Kalaakin täältä siis mitä ilmeisemmin saadaan.

.

.

.

Aukiolla toimii kesäisin alueen sydän, Suvipuoti-kahvila, jossa tarjotaan aamiaista, kahvia ja tuoreita leivonnaisia. Alueella toimii myös varsin suosittu tilauspizzapalvelu vapaaehtoisten pyörittämänä.

.

.

.

Uudehkot saunat miehille ja naisille

.

.

Uudessa saunarakennuksessa on Maija-sauna naisille ja Matti-sauna miehille sekä 2 wc:tä, jonne toiseen pääsee myös pyörätuolilla. Talvikaudella molemmat saunat lämmitetään perjantaina ja lauantaina. Maanantaisin ja keskiviikkoisin lämpiää vain toinen saunoista. Muina aikoina voit kysyä tilaussaunaa (min. kaksi varausta).

.

.

.

Kesällä alueelta löytyvät mm. petangue- ja lentiskenttä, kepparirata sekä frisbeegolf. Pienen matkan päässä on kunnan luontopolku, Huutoniemen Jäkäläpolku. Varsinkin lapsiperheille parasta aikaa on tietysti kesä. Lasten viihtymiseen on Hietasaaressa kiinnitetty erityistä huomiota ja rantakin on mukavan matala. Eräs karavaanari isä totesi isännälle: ” Alueella on vain yksi huono puoli. Täältä ei saa lapsia millään lähtemään pois!”