Himos Caravan, länsi ja pohjoinen

Himolaskettelijoille

Himoksen hiihtokeskuksen sijaitsee Jämsän kunnassa, Jyväskylän ja Tampereen korkeudella.  Tieverkosto eri suunnilta on hyvä.  Rannikolta ja pääkaupunkiseudulta Himokseelle ajelee helposti.

.

.

.

Kaksi Caravan-aluetta, pienempi pohjois-rinteillä

Toinen ja pienempi Himoksen caravan-alueista sijaitsee pohjoisrinteiden juurella. Alue on rauhallinen, koska tällä puolella ei ole juurikaan iltatoimintaa HimosCafén ja huipulla toimivan Vuorikahvion sulkeutuessa yhtä aikaa rinteiden kanssa.

.

.

.

.

Matkailuajoneuvopaikkoja on kolmekymmentä. Alueen keskellä on huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut ja tiskauspaikka sekä yksi sauna, jossa on miesten ja naisten vuorot. Makkaranpaistopaikka sekä pulkkamäki vieressä rinteiden juurella on käytössä illallakin. Iltarientoihin Himos Hotellille ja Areenalle on matkaa pari kilometriä.

.

Suurempi vaunualue länsi-rinteillä

Toinen karavaanialue on heti länsirinteiden juurella. Lähimmille vaunupaikoille pääsee rinteestä suoran laskemalla. Sähköistettyjä ajoneuvopaikkoja on nykyisin 120, keroo Himoksen myyyntipäällikkö Mia Anttonen.

.

.

.

.

Huoltotilat löytyvät hiihtokeskusten ravintoloiden vierestä alueen sisäänajon läheisyydestä.  Huoltorakennuksessa on tiskauspaikka, vessat ja suihkut sekä saunat miehille ja naisille. Suosituimpina aikoina löylyttelijöitä on paljon. Suosittelen saunatakkia ja pukeutumista omassa vaunussa.

Caravan-alueen lähellä on grillikatoksia sekä kota ja laavuja, jotka sijaitsevat koko perheen lumimaailman Lumilan alueella, kertoo Mia. Lumimaailma alueelle on pääsymaksu.

.

Uusia ravintoloita

Caravan-alueen vieressä toimii kaksi ravintolaa, HimosBistro ja HimosBuffet. Bistro palvelee länsirinteiden aukioloaikana ja Buffet lounasaikaan sesongin mukaan.

.

.

Rinteiden lähelle on noussut paljon uuttaa majoitustilaa.  Ravintola Rinteestä löytyy mm. Bistroa ja Burgerosastoa sekä illallisbuffet ja afterski-biletystä. Ravintola Rinteessä on myös ulkoporealtaalla ja takkahuoneella varustetut saunatilat.

.

.

Vajaan kilometrin päästä löytyy elintarvike- ja lahjatavaramyymälä, lisää ravintoloita ja yösäpinää. Himos-Areenalla järjestetään tapahtumia ympäri vuoden.

.

Paljon rinteitä kahdella alueella

Parasta Himoksella on hyvät ja monipuoliset rinteet. Palvelut ovat lisääntyneet ja rinnealueet laajentuneet. Jokaisen taidoille löytyy sopivat laskut.

.

.

.

.

Himoksen rinnekarttaan on merkitty 26 rinnettä. Osa näistä on lumilautapaikkoja ja parkkeja, osa lyhyitä lastenrinteitä. Suurimman rinteen korkeusero on 148 metriä ja pisin on 1200-metrinen Länsiväylä. Hissejä on pohjoisrinteillä kuusi ja lännessä kymmenen. Joukossa on myös mukavia tuolihissejä sekä helppoja matto- ja sompahissejä. Länsirinteiden ja Pohjoisrinteiden välin voi liikua laskelmalla ja välille on raivattu lisää tilaa uusille rinteille. Vaihtelua on jo nytkin runsaasti. Yhtenä päivänä ei kaikkia rinteitä ennätä kunnolla testaamaan…

.

.