Hummelvik

Alue omatoimisille luontoihmisille

Kolmas leirintäalue Käringsundin lahdella Storbyn pohjoispuolella on Hummelvik.  Se sijaitsee kauimpana nähtävyyksistä mutta on vehrein ja luonnonläheisin. Alueella ei ole läpikulkuliikennettä.

.

.

Vesille helposti

Hummelvik sijaitsee päätieltä sivussa ja aivan meren rannassa mutta vastapäinen suurehko saari suojaa lännestä tulevilta myräköiltä. Siksi alueelta onkin helppo lähteä vesille. Vieraillessamme alueella, oli rantaan pystyttänyt telttansa saksalainen nuoripari. He pakkailivat rannassa päivän eväitä ja lähtivät sitten melomaan.

.

.

Hummelvikin kapean salmen jälkeen on paljon saaria suojaamassa mutta avomerellekin pääsee. Samoilla vesillä mekin kävimme kajakkejamme uittamassa.

.

.

Leirintäalueelta saa vuokrata soutuveneitä ja hyviä kalapaikkoja kuulemma löytyy saarien lomasta helposti. Caravan-alueelta voi hankkia kalastusluvat.

.

Toimistossa ei päivystystä

Hummelvik toimii omatoimialueena. Portilla on pieni toimistokioski mutta sen neuvoo leiriytyjiä vain ohjelapulla: Katsokaa hinnastosta paljonko teidän on maksettava. Laittakaa rahat ja rekisteröintilomake kirjekuoreen. Laittakaa kirjekuori postiluukkuun. Haluatko vuokrata mökin tai saunan? Soita alla olevaan numeroon. Kaikki hoituu hienosti.

.

Koska Hummelvik sijaitsee meren rannassa, on alueella tietenkin rantasauna. Se kustantaa 20 € tunti. Saunan edessä on laituri ja ponnistuslauta mutta vettä on vain puolisen metriä. Uimaan kannattanee siis kahlata. Ranta on hiekkapohjainen.

.

.

.

Saunan vieressä on huoltorakennus josta löytyvät vessat ja suihkut sekä pesukone. Rakennuksen ulkopuolella on pieni avoin katos jossa on kuusi pesuallasta rivissä. Mieleen tulee lapsuuden partioleirit…

Rakennuksen päädyssä on sisältä modernisoitu keittiö jossa on uudehkot kivipintaiset työtasot, teräsaltaat ja modernit kaasuliedet. Sekä sisällä että ulkona keittiön edustalla on pöytiä ja penkkejä ruokailuun. Keittiön vieressä on pieni leikkipaikka lapsille.

.

Tilava alue

.

Leirintäalueella on tilaa noin 300 hehtaaria. Maasto on nurmikkoa, osittain puuston suojaamaa. Alueella mahtuu kolmisensataa vierasta. Sähköpaikkoja on 70. Metsän suojassa on hauskoja kolmion muotoisia yöpymismökkejä. Niissä kolme tavallista vuodetta ja yksi lasten kokoa. Mökeissä on jääkaappi ja pöydät ja tuolit sekä sisällä että ulkona.

.

.

Käringsund Resortin ravintolaan on matkaa 400 metriä, Metsästys- ja Kalastusmuseolle, kalastussatamaan ja rantaravintoloille noin kilometri.

.

.

.