Icepark Inari Camping

Camping-alue keskellä kylää

Aivan Inarin keskustasta löytyy uusi caravan-alue, Icepark Inari Camping.

Alue taipuu kahdeksi. Entisen ala-asteen pihalla toimii kesällä leirintäalue ja talvella jääveistospuisto Icepark Inari.

Caravan-alue avattiin heinäkuussa 2021, kerto Jyväskylästä Inariin kesätöihin muuttanut Minka Nieminen.

Aloitus jääveistospuistona

Alue aloitti toimintansa viime talvena. Inarin Iceparkkiin syntyi  taiteilija Aletta Ranttilan johdolla jääveistoksia, saamelaisen mytologian inspiroimia taruolentoja.

Oli myös musiikkiesityksiä, poroja, tulistelukota makkaranpaistoon ja lämmittelyyn sekä 2 kpl tapahtumakontteja. Joulun seudulla paikalla vieraili tietysti joulupukki.

Ostimme vanhan Inarin koulun ja aloimme remontoimaan sitä, kertoo Juha Ovaska. Rakennamme koulun alakertaan tiloja taiteilijoille ja käsityöläisille sekä pieniä asuntoja yläkertaan. Rakennus toimi aikansa seudun ala-asteena ja suljettiin kymmenisen vuotta sitten. Sijainti keskeisellä paikalla tuo monia etuja. Lapissa matkaavan karavaarin on helppo pysähtyä alueella, koska se sijaitsee aivan kylää halkovan päätien vieressä. Toisella puolella taas aukeaa Inarijärven aava selkä.

Uusi caravan-alue

Pihapiirissä aloitti toimintansa heinäkuussa Caravan-alue. Vanha koulurakennus jakaa pihan kahteen osaan. Portin puolella on avoimempaa nurmikenttää. Takapihan hiekkaisempaa kangasta suojaavat mukavasti mahtavat 350-vuotiaat Lapinhongat.

Vessa- ja suihkutilat löytyvät koulurakennuksen alakerrasta. Siellä on myös pesukone ja kuivuri.

Muita palveluita alueella ovat kemssantyhjennys – hauskasti toteutetussa paikassa – sekä ajokaivo ja vesisäiliön täyttö. Kaasua löytyy tarvittaessa viereiseltä huoltoasemalta.

Pihapiirissä on tulipaikka  sekä grillikota. Polttopuut sisältyvät majoitushintaan. Pihan perällä seisoo pieni kesäkeittiö. Kyökissä ei ole hienouksia mutta kaikki tarpeellinen keittämiseen ja tiskaukseen löytyy. Matka on vasta alussa ja uutta kehitellään, miettii Juha.

Suosittu maisemasauna

Alueelta löytyy myös kaksi saunaa. Toinen on sähkösauna. Maisemasauna rannassa on ollut suosittu, kertoo Minka. Tynnyrimallinen sauna seisoo alueen rannan puoleisella rajalla.

Järvelle suuntaava pääty on melkein kokonaan suurta ikkunaa. Uimaankin pääsee Inarijärveen. Saunalta laskee alas rantaan lyhyt polku. Ranta on hienoa hiekkaa.

Vesille pääsee myös vuokrakanootilla tai uisteluvarusteisella Busterilla. Inarijärven risteilyaluksen laiturille on matkaa parisataa metriä.

Inarin Keskustassa

Kaikki kauppapalvelut löytyvät aivan Inari Campingin vierestä. Elintarvikeliikkeitä on kaksin kappalein ja laajassa matkamuistomyymälässä on myös vaatteita.

Muutaman sadan metrin päässä on Saamelaismuseo Siida. Ulkomuseo on avoinna ja uudistettu näyttelyhalli avataan maaliskuussa 2022.

Toisella puolella tietä Juutuanjoen rannalla on Saamelaiskeskus Sajos. Erikoisen mallisesta rakennuksesta löytyy näyttelytiloja sekä Duodji Shop, jossa on myynnissä mm. Saamenkäsityöyhdistyksen lankoja, käsitöitä, koruja, kirjoja ja musiikkia. Sajoksesta löytyy myös mukava lounaskahvila.