Jämi Maat MP

Seikkailupuisto, murtomaahiihtokeskus ja paljon muuta

Jämi Maat on Jämijärveläinen seikkailupuisto jossa on myös matkailuajoneuvopaikkoja. 2000 hehtaarin ulkoilualue sijaitsee sivussa asutuskeskuksista.

.

.

.

Alueelle saavuttaessa vastaan tulee jykevää hongikkoa ja jyrkähkö rinne. Ylhäällä on tasainen laajahko kenttä, jonka laidalla Jämi Maat sijaitsee. Toimistorakennus on melkeinpä rotkomaisen rinteen reunalla. Sen vieressä on osa matkailuajoneuvopaikoista. Taaempaa, jossa rinne alkaa taas nousta, on lisää vaunupaikkoja. Sähkötolppia on yhteensä 15 ja vähintään kolme paikka pidetään talvellakin käytössä. Jyrkänteen  juurella on rakennuksia, joista löytyy sauna, sekä tiloja vaikkapa juhlien järjestämiseen. Karavaanareiden palveluihin kuuluu WC, vesipiste, suihku ja sauna tilauksesta. Jämi Maat on avoinna päivittäin 24 h soittamalla.  Paikkavaraukset Matkaparkki.com.

.

.

.

Turvavälit ovat alueella ”riittävät” 🙂

.

Kesällä kiipeillään puissa

Päärakennuksen takaa alkavat seikkailuradat, joka risteilevät melko korkeallakin mäntyjen välillä. Tasanteella on perheen pienimmille sopivia helppoja paikkoja, joissa kaikki käyvät aluksi läpi turvavaljaiden ja köysien käytön.

.

.

.

.

.

Rinteessä on viisi pituudeltaan ja vaikeusasteeltaan erilaista rataa. Paikan ylpeys on Suomen pisin 400-metrinen vaijeriliuku.

Jämi Maat järjestää mönkijäsafareita joille löytyy vähän matkan päästä oma rata-alue. Vuokralla on myös sähköavusteisia läskipyöriä omatoimiseen ajamiseen. Alueella on myös kaksi uudehko minigolfrataa. Kahvio on auki kesällä seikkailupuiston aukioloaikaan. 300 metrin päästä löytyy ravintola.

.

.

.

Laajat hiihtomaastot

Jämi Maat sijaitsee vähintään 2000 hehtaarin yhtenäisen ulkoilualueen keskellä. Hiihtolatuja on runsaaasti ja ne sijaitsevat Jämin lumisimmilla alueilla. Maastot ovat paikoin riittävän vaativia nousuineen ja laskuineen kilpahiihdon harjoitteluun ja niitä on käytetty mm. SM-hiihdoissa. Pahimmat mäen voi myös ohittaa. Valaistu latu, johon liittyy hiihtostadionin lenkki on pituudeltaan seitsemän kilometriä. Leveillä urilla mahtuu hiihtämään pertsaa ja luistelua.

.

.

Suksi ei pysähdy säiden lämpenemiseen. Vuonna 2015 avatussa Jämin Luonto- ja Liikuntakeskuksessa on hiihtotunneli. Latukierrokselle tulee matkaa 1,25 km. Rakennuksessa on lisäksi tapahtumatila, luontonäyttely sekä kolmannessa kerroksessa kuntosali mahtavilla maisemilla. 

Kesällä lenkkiä voi heittää asfaltoidulla radalla rullahiihtäen tai rullaluistimilla.

Snowgolfia hohtavilla hangilla.

Jämillä on Suomen ensimmäinen täysmittainen harjumaastossa toimiva 18-väyläinen golfkenttä. Käytössä myös talvella. Samoissa maisemissa on kaksi frisbeegolf-rataa, 9-väyläinen metsägolf, sekä 18-väyläinen AAA+ tason rata. Karttoja voi ladata osoitteesta http://www.jamikeskus.fi

Jämi ja sen lähialueet tarjoavat myös laajat ja hyväkuntoiset moottorikelkkareitit, jotka ovat auki ympäri vuorokauden.