Juupavaara uudistuu

Juupavaaran caravan-alueella on toiminta päällä, vaikka laskettelurinteet on suljettu. Caravan-aluetta on uudistettu ja alkukesä oli vilkas, kertoo Juupavaaran ravintolaa ja caravan-aluetta pitävä Jarno Ahonen. Alue on toiminnassa ympäri vuoden.

Erikoisen muotoinen ravintola

.

.

.

Juupavaaran keskukseksi rakennettu kaareva ja erikoisen värinen ravintolarakennus on täydessä toiminnassa ympäri vuoden. Pienen järven rannalla sijaitsevassa ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa. A-oikeuksin varustettu ravintola on Jarno Ahosen mukaan auki joka päivä aamusta iltaan. Tarjolla on grilliruokatyppisiä annoksia, mm. makkarapannua tai muhkeita hampurilaisia ranskalaisilla sekä tietysti juomia, jätskiä ja karkkia.

.

.

.

Ravintolan yhteydessä on suuri 220-neliöinen tanssipaviljonki, jossa parketti on mutterin mallinen. Vuoden mittaan järjestetään erilaisia teemaailtoja, tansseja, orkesterimusiikkia ja karaokekilpailuja. Kunnollisen kokoinen biljardi ja tikanheittopaikkakin löytyy. Tiloja voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Uudistuva caravan-alue

Caravan-aluetta on uudistettu kevään ja kesän 2022 aikana. Alueella on nyt 20 sähköpaikkaa mutta niitä tehdään lisää, kertoo Jarno. Uusia paikkoja on tehty järven rantaan ilta-auringon puolelle.

.

.

.

Ravintola toimii caravan-alueen toimistona. Rakennuksen siivestä löytyvät karavaanareille vessat ja suihkut sekä tiskipaikka. Ruuanvalmistukseen ei vielä paikkaa ole.

.

.

Siivessä on myös sauna. Viereisen järven rannasta löytyy toinen erillinen saunarakennus, jossa on myös savusauna. Talvella saunojille on avanto. Ympäristöä ja järven rantaa on muokattu kesän aikana. On tehty uusi hiekkaranta ja kesäksi on lelujakin lapsille.

.

.

.

.

Luonto ympäröi

Juupavaara on hyvä ja rauhallinen paikka luonnosta ja ulkoilusta, kesällä marjastuksesta ja kalastuksesta nauttivalle. Mahdollisuuksia on runsaasti mm. koiralenkeille, retkeilyyn, patikointiin, mäkipyöräilyyn, offroad-ajoon mönkkäreillä tai jopa maastureilla, ratsastukseen, kelkkailuun, liukulumikenkähiihtoon ja kallionkielekkeitä kiipeilyyn, suunnittelee Jarno. Viime kesänä alueella Juupajoen Eräpartio järjesti majanrakennus- ja metsäleiritapahtuman.

.

.

Hyvänä etappina retkille on laavu Pirkanmaan korkeimmalla huipulla. Onhan 233-metrinen Juupavaara Pirkanmaan ja Etelä-Suomen korkein.